Trezirea Copilului Interior

Trezirea Copilului Interior

Tehnica Trezirii Copilului Tău Interior va fi un instrument puternic de sporire a calității vieții.

146
0
DISTRIBUIE

Când privești în ochii unui bebeluș, vezi bucurie și încântare. Cândva ai fost și tu așa: încântat și fermecat de viață și plin de așteptări pozitive. Oare ce s-a întâmplat cu acel copil care era atât de deschis, încrezător și plin de uimire față de viață? El nu a dispărut. Acel copil încântat și încântător este încă acolo, în interiorul tău, ascuns pe undeva, dorindu-și să fie liber.

Oricând avem sentimente de vinovăție, rușine, lipsă de încredere sau respect de sine, întotdeauna putem depista aceste emoții în copilăria noastră, unde am învățat ce sentimente să avem față de noi și restul lumii. Fiind mici și vulnerabili, cu mirare în ochii noștri, am învățat repede să ne conformăm agendei adulților și a societății. Pentru a face față vieții, am învățat să ne înconjurăm cu ziduri de protecție pentru a nu fi dezamăgiți și înșelați. Posibil că am fost răniți atât de profund, încât am îngropat definitiv acea parte din noi deschisă și încrezătoare. Am putea spune că am abandonat Copilul nostru Interior, adică am pierdut contactul cu partea din noi care este jucăușă, iubitoare și deschisă.

Dacă întâmpini probleme în a avea încredere în tine și în alții, dacă nu te bucuri de viața ta, dacă resimți rușine, vinovăție sau simți că nu meriți ceva mai bun, atunci tehnica trezirii Copilului tau Interior va fi un instrument puternic de sporire a calității vieții. Trezește copilul din tine și redescoperă o lume a bucuriei. Încurajează-ți Copilul Interior să iasă la suprafață și vei vedea că îți va fi mai ușor să creezi relații strânse și să ai încredere în alții, să-ți exprimi sentimentele, să fii mai optimisit și să te simți bine!

Cum să trezești Copilul tau Interior
Încearcă exercițiile de mai jos. Alege tehnica care ți se potrivește cel mai bine. Fii blând cu tine însuți și permite emoțiilor tale să se exprime (toate acestea fac parte din procesul de vindecare). Nu încerca sa faci prea multe dintr-odată. Fiecare din aceste tehnici este foarte puternică, astfel că puțin și des este probabil cea mai bună abordare. Fii pregătii să fii uimit.

1. Întoarce-te în Copilăria ta
Toți avem trăiri care ne leagă de trecutul nostru. Acestea pot fi trezite de un miros, gust, sunet sau activitate. Dacă ai descoperit experiențele care îți amintesc de copilărie, atunci recreează-le. Mănâncă o înghețată de căpșuni, urmărește desenul animat preferat, mergi la un parc de distracții sau la țară. La început lista poate fi scurtă, dar cu cât mai mult vei exersa, cu atât mai multe bucurii din copilărie îți vei reaminti.

2. Distrează-te
Fă o listă cu activitățile care consideri că te vor ajuta să trezești Copilul Interior. Gândește-te la acele lucruri de care s-ar bucura un copil mic și include-le în agenda ta. Cel puțin un lucru în fiecare zi. Doar de dragul amuzamentului. Pofta vine mâncând.

3. Fotografiile copilăriei
Găsește câteva poze cu tine din diferite etape ale copilăriei. Așează-le la vedere în casă și privește-le frecvent. Obișnuiește-te cu trăsăturile acestor fețe și împrietenește-te cu acești copii. Ei îți aparțin. Fiecare dintre acești copii face parte din tine. Refă legătura cu ei și vei asimila din nou toate acele calități copilărești uimitoare pe care le-ai pierdut pe drumul devenirii unui adult.

4. Desenează cu creioane
Acest exercițiu este destul de puternic. Nu-l evita doar pentru că crezi că nu știi să desenezi. Ia câteva creioane, o foaie de hârtie și desenează-te pe tine, copilul. Folosește mâna stângă dacă ești dreptaci. Desenează-te alături de părinții tăi, dacă simți să o faci, sau în casa în care ai copilărit. Tot așa, poți continua cu alte imagini din copilăria ta. Dacă ai curajul, lipește creațiile tale pe perete. S-ar putea ca doar simplul miros al creioanelor să te teleporteze în copilărie. Încearcă acest truc. Vei fi surprins de rezultat.

Permite-ți să privești lumea prin ochii senini ai unui copil. Eliberează-te și ai încredere în viață și în oameni. Bucură-te din plin!

Sursa: Lynda Field, More than 60 ways to make your life amazing

NICIUN COMENTARIU

Lasa un comentariu aici