Tratament profesional impotriva caderii parului

Tratament profesional impotriva caderii parului

Beneficiile utilizării tratamentului împotriva căderii părului cu Silkat Bulboton sunt, în principal: o mai bună oxigenare a țesuturilor prin acțiunea extractului de castan sălbatic; un aport mai mare de nutrienți care stimulează regenerarea firului de păr capilar și complexului de multivitamine A, B1, B5, B7, E, F, H; eliminarea deșeurilor metabolice prin conținutul crescut de aminoacizi esențiali care stimuleaza metabolismul celular.

165
0
DISTRIBUIE
Tratament profesional impotriva caderii parului

Fiecare fir de păr crește, îmbătrânește și moare, apoi renaște după un timp. In mod normal, zilnic se pierd între 30 si 100 de fire de par. Dacă se pierd mai multe fire de păr decât în mod normal, atunci înseamnă că a apărut o disfuncție a ciclului de viată a firului de păr, care include 3 etape: anagenă (de crestere), catagenă (intermediară sau de regresie) și telogenă (de odihnă).

În etapa anagenă (de creștere), foliculul pilos se află în plenitudinea activității sale, ceea ce face părul să crească și să prospere. Această etapă durează între 3 și 5 ani și circa 80% din firele de păr se află in această fază.

În etapa catagenă (de regresie), ca urmare a activității chimice și hormonale specifice, producţia de păr este întreruptă, iar întreg foliculul se retrage spre suprafaţa scalpului. Această etapă scurtă durează între 2 şi 3 săptămâni.

În etapa telogenă (de odihnă) se produce căderea parului, care durează aproximativ trei luni.
Dacă nu există anomalii sau boli, ciclul se reia de la etapa de anagenă (de creștere), datorită activității celulelor stem de regenerare a unui nou folicul.

De ce cade părul ?

Pierderea temporară a părului, care are loc atât la bărbați, cât și la femei, dar mai răspândită la femei și dacă nu este legată de factori ereditari și hormonali, poate fi consecința depresiei, stresului, atacurilor de mediu, schimbărilor sezoniere sau tratamentelor chimice agresive. Pielea scalpului este diferită de restul pielii, datorită abundenței de foliculi mari, care produc firele de păr. Rețele complexe de fibre nervoase și vase de sânge sunt intim legate de foliculii firelor de păr, astfel asigurându-le hrana necesară creșterii și dezvoltării.

Tratament Bulboton Silkat de la BES
Tratament Silkat Bulboton de la BES

Tratamentul de prevenire a căderii părului Silkat Bulboton Bes

Căderea părului, care nu este legată de un dezechilibru hormonal sau de factori ereditari, poate fi prevenită prin tratamentul împotriva căderii părului cu Silkat Bulboton Bes. Bulboton stimulează microcirculația, menține o bună igienă a scalpului și respectă echilibrul fiziologic al firului de păr. Acest lucru va stimula ciclul de viață al părului, normalizând metabolismul celular.

Tratamentul constă dintr-un șampon activ disponibil într-o sticlă de 300 ml, o sticlă de 1000 ml (uz profesional) și 12 flacoane de 10 ml cu o loțiune activă. Șamponul Bulboton activ are o formulă cu o bază de curățare echilibrată, care permite curățarea delicată a părului, fără a modificarea echilibrul hidro-lipidic. Loțiunea activă Silkat Bulboton conține un complex de multivitamine și plante esențiale care asigură hrana substanțială a firului de păr. Mai mult decât atât, aminoacizii prezenți în formula sa stimulează procesul de keratinizare, funcție de bază în restabilirea puterii și vigorii părului. Pentru a spori și a păstra acțiunea benefică a amestecului de vitamine, plante medicinale și aminoacizi esențiali este necesarea utilizarea combinată de șampon și loțiune. O mare importanță trebuie acordată masajului, astfel incât acesta să fie executat într-o anumită tehnică și pas cu pas. Pentru faza inițială a tratamentului se recomandă utilizarea a 2 sau 3 flacoane pe săptămână, iar în faza de întreținere 1 flacon pe săptămână.

Silkat Bulboton BESBeneficii Silkat Bulboton

Beneficiile utilizării tratamentului împotriva căderii părului cu Silkat Bulboton sunt, în principal:
• o mai bună oxigenare a țesuturilor prin acțiunea extractului de castan sălbatic;
• un aport mai mare de nutrienți care stimulează regenerarea firului de păr capilar și complexului de multivitamine A, B1, B5, B7, E, F, H;
• eliminarea deșeurilor metabolice prin conținutul crescut de aminoacizi esențiali care stimuleaza metabolismul celular.

7 vitamine

Vitamina A, numită și retinol, este o substanță oxidantă care poate neutraliza prezența radicalilor liberi, considerați a fi o importantă cauză a îmbătrânirii și degenerării celulelor, ducând și la pierderea probabilă a părului.

Vitamina E (tocoferol), împreună cu vitamina H (biotina) și vitamina B5 (acid pantotenic) sunt implicate în protecția celulară și a membranei celulare, îmbunătățind funcțiile biologice ale scalpului, esența vieții părului.

Vitamina F (acid linoleic) este un aminoacid gras esențial extras din semințele de in, a cărei acțiune determină reechilibrarea hidratării la nivelul pielii scalpului și regenerarea intensă a firului de păr.

Vitamina B7 (inozitol), atunci când lucrează împreună cu celelalte vitamine din acest complex și atunci când este activată prin tehnici de masaj adecvate, este vitală pentru creșterea părului și poate preveni chelia prematură.

Vitamina B1 (tiamina) este importantă pentru păr și scalp, deoarece exercită o acțiune puternic energizantă, crucială pentru stimularea regenerării foliculilor pilosi.

2 aminoacizi esențiali

Părul puternic și rezistent necesită prezența unor concentrații mari de aminoacizi, metionină și cisteină, care stimulează procesul de keratinizare, funcție de bază în restabilirea puterii și vigorii părului, sporindu-i astfel rezistența.

3 plante esențiale

Prezența trei plante esențiale, mentol, mirt și castan, completează mecanismele de acțiune ale principiilor active conținute în tratamentul împotriva căderii părului Silkat Bulboton.

Extractul de mirt (Myrtus communis) este derivat din frunze și fructe și pentru obtinerea unui concentrat cu randament superior, au fost culese în perioada florală a plantei. Extractul de mirt are proprietăți antiseptice și balsamice pentru scalp.

Mentolul este ingredientul activ regăsit în uleiul esențial arvensis mint, extras din frunzele și mugurii de flori. Mentolul puternic aromat și amar este recunoscut pentru proprietățile sale antiseptice, anti-mâncărime și anti-iritare.
Castanul sălbatic (aesculus hippocastanum) este un extract de plante derivat din semințele și coaja de castan indian. Flavonoidele și saponinele conținute determină activarea circulației și oxigenarea țesuturilor.

Importanța masajului scalpului

Pentru a spori acțiunea benefică a samponului activ Bulboton, este necesară combinarea cu loțiunea activă Bulboton. Ambele produse sunt elemente-cheie tratamentului pentru prevenirea căderii părului Silkat Bulboton și trebuie să fie însoțite de un masaj terapeutic specific.

Pentru un păr frumos, se utilizează mai intâi șamponul activ Bulboton, care curăță și îndepărtează impuritățile. Apoi se se continuă cu masajul, utilizând loțiunea activă Bulboton, permițând astfel ingredientelor active conținute să pătrundă adânc la rădăcina foliculului, pe întreaga suprafață a pielii scalpului și structura firelor de păr.

Pentru un masaj eficient al scalpul, dar și pentru distribuția omogenă a loțiunii active, procedați după cum urmează:
• se începe cu creștetul capului, apoi se continuă cu părțile laterale și în final se ajunge la ceafă. Cu palmele și degetele, se masează circular scalpul pentru favorizarea absorbției optime a produsul;
• folosind tampoane tactile moi și unirea indexului cu degetul mijlociu, se rotește ușor (circular) dar ferm pielea scalpului de la ceafă spre creștetul capului;
• din nou cu degetele mijlocii se crează vibrații circulare ușoare către creștetul capului;
• se încheie prin apăsarea cu ambele mâini pe partea din față și glisați ușor spre ceafă.

Parfumul

În timpul tratamentului cosmetic, un beneficiu fundamental este determinat de puterea sugestivă a parfumului. Parfumurile au un limbaj mai elocvent și convingător decât vorbirea. Tratamentul împotriva căderii părului Silkat Bulboton conține un mixt de arome, de plante verzi proaspete, de fructe de pădure aromatice, de mosc floral. Acest mixt de arome creează o ambianță relaxantă și revigorantă.

Click detalii produse

NICIUN COMENTARIU

Lasa un comentariu aici