Tratament inovativ pentru vindecarea HIV

Tratament inovativ pentru vindecarea HIV

În proiectul actual de dezvoltare a tratamentului inovativ de eradicare a virusului imunodeficientei umane (HIV) au fost implicate mai multe universitati din Marea Britanie, printre care Cambridge, Oxford, Kings College, Imperial College, proiectul fiind finantat de NHS (National Health Services) - Serviciile Medicale de Stat din Marea Britanie.

179
0
DISTRIBUIE

Un bărbat britanic în vârstă de 44 de ani, cu HIV pozitiv, speră să devină primul din lume care urmează să fie vindecat complet de boală, prin utilizarea unei terapii ultramoderne de eradicare a virusului, conform cotidianul britanic The Sunday Times. Ar fi prima terapie creată să distrugă complet HIV din fiecare parte a corpului, inclusiv din celulele latente care se sustrag de la tratamentele actuale.

În ultimile decenii s-au înregistrat progrese semnificative în tratarea pacienților cu HIV, astfel că în țările dezvoltate un rezultat pozitiv al testului nu mai este o condamnare la moarte. Mulți oameni trăiesc cu virusul în corp zeci de ani. Se estimează că in prezent sunt aproximativ 37 de milioane de oameni din întreaga lume infectați cu HIV.

În proiectul actual de dezvoltare a tratamentului inovativ de eradicare a virusului imunodeficientei umane (HIV) au fost implicate mai multe universitati din Marea Britanie, printre care Cambridge, Oxford, Kings College, Imperial College, proiectul fiind finantat de NHS (National Health Services) – Serviciile Medicale de Stat din Marea Britanie.

Tratament inovativ în două etape

Prima etapă presupune recunoașterea și uciderea celulelor infectate cu HIV, folosind medicamente antiretrovirale, care sunt utilizate in mod curent pentru tratarea pacienților cu HIV. Cea de a doua etapă, cu adevarat inovativă, constă în activarea celulelor T latente care au fost infectate și care astfel permit sistemului imunitar sa le găsească și să le ucidă.

Pacienții care urmează acest tratamentul inovativ din noul program experimental vor fi monitorizați timp de cinci ani pentru a se confirma cu adevarat reușita.

Articol de dr. Tiberiu Mihaiu, Octombrie 2016

Surse:

  1. Researchers in Britain think they might have developed a cure for HIV. October 3, 2016 by Bob Yirka. Medical Xpress. http://medicalxpress.com/news/2016-10-britain-hiv.html
  2. British scientists hopeful for HIV cure. Jonathan Leake, Science Editor. October 2 2016, The Sunday Times. http://www.thetimes.co.uk/article/british-scientists-on-brink-of-hiv-cure-w7zb86zw0

NICIUN COMENTARIU

Lasa un comentariu aici