Remedii naturale diuretice

Remedii naturale diuretice

Unele edeme ușoare pot dispărea de la sine; altele necesită tratament cu diuretice.

140
0
DISTRIBUIE

Diureticele sunt folosite pentru a scăpa corpul de lichidele sau sarea în exces. Persoanele cu hipertensiune arterială, insuficiență cardiacă și renală, precum și cele care au țesuturi umflate, folosesc adesea diuretice pentru a trata aceste simptome și boli.

Lichidele în exces în organism afectează inima, iar respirația se îngreunează. Umflăturile cauzate de retenția de lichide în țesuturile organismului poartă denumirea de edem. O parte dintre edeme se pot trata cu diuretice.

Unele edemele usoare pot disparea de la sine; altele necesita tratament cu diuretice.
Unele edemele usoare pot disparea de la sine; altele necesita tratament cu diuretice.

Trebuie cunoscut faptul că diureticele pot afecta serios nivelul unor minerale din organism, în special sodiu, potasiu și magneziu. De aceea, este recomandată utilizarea diureticelor cu precauție și cu măsurarea frecventă atât a nivelului plasmatic al mineralelor, cât și a tensiunii arteriale.

Există mai multe alimente, băuturi, ierburi și condimente care funcționează ca diuretice naturale în organism. Dacă cineva nu are o anumită tulburare care determină organismul să rețină lichidele în corp, atunci aceste persoane nu ar trebui să crească aportul de diuretice. Folosind diuretice pentru pierderea în greutate va determina doar deshidratarea organismului, iar odată ce corpul este rehidratat, greutatea va reveni.

Chimen negru

Numit și negrilică, sămânță neagră sau chimion negru, chimenul negru (nigella sativa) este un diuretic natural dovedit a fi la fel de eficace ca un diuretic cu prescripție medicală. Nigella sativa crește producția de urină și, la rândul său, reduce nivelul de sodiu și potasiu.

Semințele de nigella sativa au un gust puternic piperat și este folosit în bucătăria asiatică. Nigella sativa este studiat ca un posibil tratament pentru tensiune arterială crescută, dar în doze mari poate provoca leziuni hepatice.

Hibiscus

Hibiscus sabdariffa este o plantă cunoscută sub numele de roselle sau măcriș roșu. Aceasta este adesea folosită ca supliment nutritiv sau ceai. Planta hibiscus sabdariffa funcționează ca un diuretic natural și previne pierderea de potasiu din organism.

Alcool

Alcoolul este un diuretic bine-cunoscut, care acționează prin creșterea volumului de urină. Cu toate acestea, alcoolul are multe efecte adverse asupra sănătății și ar trebui să fie întotdeauna consumat cu moderatie.

Papadie

În timp ce mulți oameni cred că păpădia (taraxacum officinale) este o buruiană, această plantă este plină de vitaminele A, B, C și D, precum și minerale, cum ar fi fier, potasiu și zinc. Frunzele de păpădie sunt folosite pentru a adăuga aromă la salate și ceaiuri. Astăzi, rădăcinile sunt utilizate în principal pentru a stimula apetitul, pentru probleme hepatice și de vezica biliară, iar frunzele de păpădie sunt folosite ca diuretic.

Ghimbir

Atât păpădia, cât și ghimbirul sunt folosite în medicina tradițională pentru detoxifierea organismului datorită proprietăților diuretice.

Patrunjel

Un studiu a constatat că extractul de semințe de pătrunjel a crescut semnificativ volumul de urină. Patrunjelul este folosit de mult timp ca remediu diuretic din casă.

Cafeina

Pe termen scurt, cafeina poate avea un ușor efect diuretic. Cafeina se găseste în cafea, ceai, sucuri energizante. Teofilina, un compus natural din ceai, îmbunătățește efectul diuretic al cafeinei.

Articol de dr. Tiberiu Mihaiu, Octombrie 2016

Surse:

  1. University of Maryland, Medical Center, Complementary and Alternative Medicine Guide / Herb / Dandelion.
  2. A review on therapeutic potential of Nigella sativa: A miracle herb. Aftab Ahmad, Asif Husain, Mohd Mujeeb, Shah Alam Khan, Abul Kalam Najmi, Nasir Ali Siddique, Zoheir A. Damanhouri, and Firoz Anwar. Us National Library of Medicine.
  3. Hibiscus sabdariffa L. – A phytochemical and pharmacological review. Inês Da-Costa-Rochaa, Bernd Bonnlaenderb, Hartwig Sieversc, Ivo Pischela, Michael Heinricha. Science Direct.
  4. Diuretic effect and mechanism of action of parsley. Kreydiyyeh SI1, Usta J. US National Library of Medicine.

NICIUN COMENTARIU

Lasa un comentariu aici