Meditația ideală pentru tine

Meditația ideală pentru tine

Întrucât personalitățile noastre sunt influențate de planetele sistemului solar, se poate găsi tehnica potrivită în funcție de zodia în care te-ai născut.

81
0
DISTRIBUIE

Zilnic pot apărea situații care ne stresează și de dragul bunăstării noastre avem nevoie să ne păstrăm calmul și să ținem gândurile sub control. Meditația este o cale minunată de a calma o minte ocupată, de a reduce anxietatea și de a stimula creativitatea. Tehnici de meditație sunt multe. Cu care să începi sau care ți se potrivește cel mai bine? Întrucât personalitățile noastre sunt influențate de planetele sistemului solar, se poate găsi tehnica potrivită în funcție de zodia în care te-ai născut.

BERBEC

Planeta ta guvernatoare este Marte. Energie pură. Trăiești la viteză maximă și îți place să fii activ. Ideea de a sta calm și de a încerca să-ți liniștești mintea pare imposibilă. Din fericire, nu trebuie să stai nemișcat pentru a medita. O poți face din mers. Meditația prin mers este simplă – înlătură orice gând, fii conștient de corpul tău și respiră în ritm cu pașii tăi. Simte atingerea pământului cu tălpile tale. Observă senzațiile din corp. Dacă mintea începe să hoinărească, adu-o înapoi în prezent, atentă la mersul tău. Aceeași tehnică poate fi folosită și în timp ce alergi, mergi pe bicicletă sau în timpul oricărei alte activități repetitive. Acest tip de meditație te ajută să fii conștient și să rămîi în prezent.

TAUR

Ești foarte practic, de aceea vei dori să cunoști beneficiile meditației înainte de a investi timp și efort. Meditația te ajută să te conectezi la creativitatea ta și să atingi o stare emoțională calmă, astfel relațiile tale vor decurge ușor și orice conflict va fi prevenit. Venus, planeta ta guvernatoare, este responsabilă de zona gâtului. Prin urmare meditația mantra ți-ar veni ca o mănușă. Această meditație se realizează prin repetarea unui sunet, ajutându-te să te concentrezi. Așeasă-te într-un loc liniștit și focusează-te pe respirația ta. Odată ce începi să te simți relaxat, alege un cuvânt pe care să-l repeți (de exemplu, OM sau IUBIRE) sau o afirmație ce te inspiră, cum ar fi ”Sunt armonie”.

GEMENI

Zodia ta este guvernată de Mercur, planeta minții, de aceea creierul tău e ca o fabrică de gânduri, ce nu se închide niciodată. Te distragi ușor, adesea faci mai multe lucruri în același timp și nu poți să stai mult timp într-un loc. Meditația prin desen se va racorda la magia minții tale și o va stimula, fără a fi nevoie să stai liniștit și cu ochii închiși. Vei avea nevoie de hârtie și creioane colorate. Începe prin a desena diverse forme și apoi colorează-le. Nu trebuie să fii un artist realizat – doar relaxează-te în exercițiu și permite-ți să desenezi. Această practică este distractivă și nu se simte ca o meditație. Mintea se va limpezi, emoțiile se vor calma, stresul se va risipi și vei atinge starea meditativă fără a face un efort conștientizat.

RAC

Datorită Lunii care te guvernează ești în contact cu subconștientul tău. Îți este mai ușor să te lași ghidat de vocea ta interioară. Ai o imaginație minunată și poți fi inspirat prin vizualizare, conectându-te la stările profunde ale conștiinței. Odată cu relaxarea corpului și limpezirea minții, poti sa dai frâu liber imaginației tale. Meditația prin vizualizare este ca și cum ai viziona un film, regizorul fiind tu. Gasește un loc în care nu vei fi deranjat. Închide ochii și imaginează-ți un decor liniștit – un drum de țară, o grădină sau o plajă de nisip. Îndată ce a devenit clară imaginea, intră în decor, devenind o parte din acesta. Vizualizează cum te plimbi. Simte cum ești învăluit de un sentiment de calm interior.

LEU

Soarele guvernează zodia ta. Ești generos, iubitor și binecuvântat cu o inimă mare. Când simți iubire, aceasta este profundă. Meditația ta ideală implică focusarea pe chakra inimii, care îți deschide compasiunea și capacitatea de a iubi. Iubirea trebuie sa înceapă de la tine. Meditația centrată pe inimă te va învălui cu energia iubirii. Întinde-te și așează un cristal de cuarț pe inima ta. Închide ochii și urmărește-ți respirația pentru a te relaxa. Simte cum cuarțul roz radiază vibrații iubitoare prin chakra inimii și imaginează-ți lumina roz ce emană din piatră și îți umple corpul. Practică această meditație în mod regulat pentru a te ajuta să crezi că totul este posibil. O inimă fericită este cel mai bun leac pentru toate neplăcerile vieții. Aceată meditație te va ajuta să devii mai pozitiv și optimist în viața de zi cu zi.

FECIOARĂ

Sloganul acestui semn este ”eu servesc”. A-i ajuta pe ceilalți îți dă o mare satisfacție. Guvernat de planeta Mercur, planeta conectivității, simți nevoia aproape obsesivă de a fi productivă. Așa că cum poți avea timp de meditație? Ei bine, include-o în stilul tău de viață. În mănăstire călugării adesea combină meditația în liniște cu activitățile zilnice, cum ar fi curățenia și grădinăritul. Ei învăță să transforme însăși munca în meditație. O poți face și tu. Data viitoare când faci curățenie sau gătești, închide mobilul, respiră adânc de câteva ori și începe lucrul. Concentrează-te pe sarcină, pe ustensilele pe care le folosești, mirosul condimentelor, sunetele din jurul tău. Fecioara adoră detaliile. Prin muncă poți transforma viața ta de zi cu zi în meditație. Această practică te va ajuta să trăiești în prezent.

BALANȚĂ

Datorită influenței planetei Venus, multe Balanțe preferă un pahar de vin și un roman de dragoste în locul exercițiilor fizice. Întrucît ești o zodie ce reprezintă parteneriatul, toate experiențele sunt mai plăcute dacă pot fi împărtășite. Astfel un stil de meditație ce combină mișcarea lentă și relaxarea în cadrul unui grup ți se potriveste de minune. Yoga și Tai chi sunt perfecte pentru tine. Vechea artă a Tai Chi folosește mișcări blânde și echilibrate ale corpului care reduc stresul specific unui stil de viața solicitant și îmbunătățesc starea generală de sănătate. Chinezii practică Tai Chi în liniște la răsăritul sau apusul soarelui. Fiecare mișcare reprezintă o expresie exterioară a calmului. Yoga este o altă formă de meditație în mișcare. Yoga înseamă uniune – uniunea dintre corp, minte şi spirit sau conştiinţă. Este un mod de a uni diferite aspecte a ceea ce suntem noi, prin poziții și relaxare. Aceste practici liniștesc mintea și te conectează la puterea ta interioră.

SCORPION

Descoperirea scopului vieții este o parte cheie a personalității tale. Meditația poate fi o cale pentru cultivarea înțelepciunii și realizarea potențialului tău. Meditația spirituală este tehnica care te atrage. Oricând ai nevoie de călăuzire, o poți folosi pentru a primi mesaje de la univers. Oricare ar fi credința ta religioasă sau spirituală, meditația prin rugăciune este o modalitate eficientă de a te conecta la divin. Pluton, care te guvernează, este o planetă a renașterii, de aceea această formă de meditație te poate ajuta la vindecare și transformare. Așezat în liniște spune o rugăciune în gând sau cu voce. Rugăciunea poate fi simplă sau complexă, după placul tău. Poți folosi propriile ritualuri pentru a te pregăti de rugăciune, aprinzând o lumânare, decorând camera cu un flori proaspete sau folosind betisoare parfumate.

SĂGETĂTOR

Ești guvernat de Jupiter, planeta călătoriilor și a educației, care te încurajează să dobândești viziune și înțelepciune. Săgetătorul este veșnicul student, filosof și căutător de cunoaștere. Viața pentru tine este o mare aventură și cauți răspunsuri la întrebări de genul ”Care este scopul meu adevărat?”. Meditația prin reflecție te va încuraja să cugeți și să analizezi aceste gânduri. Mintea ta va fi alertă în timp ce corpul se va odihni. Alege subiectul pe care să te concentrezi. Poate fi ceva profund, de exemplu ”Care este scopul vieții?” sau o întrebare legată de viața ta sentimentală, cum ar fi ”Îmi irosesc timpul în această relație?”. Închide ochii și reflectă asupra întrebării timp de circa 30 de minute. Dacă gândurile tale se îndreaptă în altă direcție, adu-le înapoi la subiectul ales. Această tehnică îți va stimula spiritul de observație, memoria și capacitatea de a rezolva probleme.

CAPRICORN

Îți place să-ți păstrezi calmul și să planifici totul până la ultimul detaliu. Deși ai putea fi interesat de latura spirituală a vieții, tu crezi doar în ceea ce vezi. Datorită lui Saturn, planeta organizării și răbdării, te vei bucura de disciplina care se cere pentru a medita. Folosește-o pentru a stimula voința și puterea minții. Perseverența te ajută să-ți atingi scopurile. Meditația prin concentrare înlătură neatenția și crește puterea de concentrare. Închide lumina sau trage draperiile și aprinde o lumânare. Privește fix flacăra lumânării, atât cu ochii, cât și cu mintea. Această tehnică te va ajuta să-ți calmezi gândurile și îți va aduce pacea interioară.

VĂRSĂTOR

Ești semnul zodiacal cel mai umanitar. Guvernat de Uranus, ai o dorință pentru libertate și reformă socială. Ești fericit atunci când simți ca faci diferență. Majoritatea timpului îl petreci în adunări sociale și acte de caritate. Adesea așezi nevoile altora în fața propriilor tale nevoi. O meditație pentru iubire și bunătate te va ajuta să devii și mai conștient de lumea ce te înconjoară și astfel vei putea alege modalitatea prin care să dărui sprijinul tău. Pentru această meditație, focusează-te pe sentimentele de pace, iubire și liniste din tine, apoi îndreaptă-le în exterior spre toate ființele vii. Meditațiile în grup centrate pe o singură temă, cum ar fi pacea în lume, de asemenea, ți-ar oferi sentimentul de a face parte dintr-o familie universală. Atunci când un grup de oameni se întâlnesc și meditează împreună, puterea intenției crește semnificativ.

PEȘTI

Întrucât ești guvernat de Neptun, planeta imaginației și a misterului, îți place să visezi cu ochii deschiși. Puterea minții este colosală și o meditație pentru manifestare te va ajuta să pui la treabă imaginația ta uimitoare. Această tehnică îți va conduce mintea într-o stare de concentrare interioară profundă și indiferent de subiectul pe care te vei focusa, îl vei atrage și manifesta în viața ta. Dacă visezi, se va îndeplini. Gândește-te la ceea ce dorești cu adevărat. Închide ochii și apoi vezi și simți cum se realizează ceea ce vrei. Imaginează-ți cum ai obținut deja acel lucru și simți bucuria împlinirii. Exersează în fiecare zi și crede în visul tău. Cu cât e mai mare credința, cu atât mai multe împrejurări se vor schimba, astfel încât visul tău să devină realitate. Această meditație este un instrument puternic, de aceea nu uita, ai grijă ce-ți dorești.

Sursa: Revista Spirit & Destiny, Carole Somerville

NICIUN COMENTARIU

Lasa un comentariu aici