Incontinența urinară tratată cu Botox

Incontinența urinară tratată cu Botox

“46% din femeile injectate cu Botox au avut o reducere de peste 75% a numărului de episoade de incontinență urinară de urgență” Dr. Cindy L. Amundsen

237
0
DISTRIBUIE

În cazul femeilor care suferă de incontinență urinară gravă, o injecție cu toxină botulinică de tip A (cunoscută ca Botox) poate aduce rezultatele mult așteptate. Botox-ul este astăzi cunoscut ca o modalitate populară de “ștergere” temporară a ridurilor. Cu toate acestea, medicamentul are aprobare pentru nouă afecțiuni medicale, inclusiv migrene cronice, transpirație excesivă, spasme ale pleoapelor și multe altele. Botox-ul este aprobat în S.U.A. și pentru incontinența urinară, care afectează între 3% si 17% dintre femeile peste 45 de ani și între 3% și 11% dintre bărbați.

Într-un nou studiu publicat în revista JAMA, Dr. Cindy L. Amundsen de la Universitatea de Medicină Duke a inclus 381 de femei care au avut cel puțin șase episoade de pierderi urinare necontrolate pe parcursul a trei zile consecutive. Toate pacientele încercaseră în prealabil fără rezultat toate celelalte tratamente, cum ar fi schimbările de dietă , medicație sau exerciții fizice pentru întărirea musculaturii pelviene. Rezultatul studiului a înregistrat scăderea semnificativă a numărului episoadelor de incontinență urinară, în medie cu 3,9. Tratamentul constă practic în injectarea de Botox în musculatura vezicii urinare, cu rol în relaxarea acesteia, dar în calmarea nervilor care semnalizează nevoia de golire a vezicii urinare (prin blocarea transmiterii impusurilor nervoase)

“46% din femeile injectate cu Botox au avut o reducere de peste 75% a numărului de episoade de incontinență urinară de urgență” a declarat dr. Amundsen în Journal of the American Medical Association.

scutece-adulti-seni
Scutece adulți pentru incontinența urinară usoară, medie și gravă

Cu toate că această tehnică medicală pare să aibă cele ele mai bune rezultate în cazul incontinenței urinare în comparație cu alte tratamente utilizate în prezent în lume, probabilitatea crescută de apariție a unei infecții urinare, aplicarea unei sonde în cazul apariției retenției urinare, precum și repetarea injecțiilor cu Botox din 6 în 6 luni sunt riscuri ce trebuie luate în calcul.

Mai multe despre tratamentul cu Botox în incontinența urinară aici.

Articol de dr. Tiberiu Mihaiu, Octombrie 2016

Surse:

  1. Time.com. 05 October 2016.
  2. NBC News. 04 October 2016.
  3. How Effective is Botox for the Treatment of Bladder Leakage (Urinary Incontinence)? By Alex Shteynshlyuger MD. New York Urology Specialists.
  4. Botox May Top Neuromodulation in Overactive Bladder. October 06, 2016. Medscape Medical News.
  5. OnabotulinumtoxinA vs Sacral Neuromodulation on Refractory Urgency Urinary Incontinence in Women. A Randomized Clinical Trial. Cindy L. Amundsen, MD1; Holly E. Richter, PhD, MD2; Shawn A. Menefee, MD3; et al. October 04, 2016.The JAMA Network.

NICIUN COMENTARIU

Lasa un comentariu aici