HOROSCOP 2016 – Anul maimutei de foc – Partea I

HOROSCOP 2016 – Anul maimutei de foc – Partea I

284
0
DISTRIBUIE
2016, horoscop, anul maimutei de foc

Anul 2016 va fi un exemplu de instabilitate si dezechilibru din punct de vedere astrologic. Miscarile planetelor vor scoate putin zodiile din comoditatea cu care le-a obisnuit anul 2015 si vor aduce un suflu nou in toate aspectele vietii lor: bani, cariera, dragoste si sanatate.

HOROSCOP 2016 – SANATATE
Toate zodiile vor avea un interes sporit pentru alimentatie si se vor orienta spre o dieta sanatoasa si echilibrata, care sa ii vindece si sa le dea o stare de sanatate buna. Planetele le ofera oportunitatea de a se orienta spre tratamente alternative precum acupunctura, homeopatie, melotarapie. E o perioada exelenta pentru a ne reconecta cu natura si a ne vindeca spiritual.

HOROSCOP 2016 – DRAGOSTE
Balanta guverneaza casa relatiilor si a casatoriei, iar tranzitia lui Jupiter (in septembrie 2016) din Fecioara in Balanta va reprezenta o poarta deschisa pentru toate zodiile care isi asteapta sufletul pereche. Ultimul trimestru din anul 2016 va fi potrivit pentru casatorii si legaminte de iubire.
Saturn va avea o influenta negativa asupra zodiilor, care vor fi din ce in ce mai dornice sa detina controlul, motiv pentru care, in relatia de iubire, va aparea gelozia. Atentie la cei care au relatii formate in anii 2014 si 2015!

HOROSCOP 2016 – BANI
La nivel global, banii sunt influentati de planeta Uranus, care va aduce in 2016 o reforma financiara. La nivel personal, fiecare zodie se va orienta spre schimbare si va cauta mijloace prin care sa isi imbunatateasca situatia materiala.
Pluton in Capricorn va indemna zodiile sa se orienteze spre ceea ce este cu adevarat important si le va ajuta sa gaseasca o cale prin care sa echilibreze problemele cu banii.

HOROSCOP 2016 – CARIERA
Pentru ca Jupiter se afla in Fecioara pana in septembrie 2016, aceasta planeta influenteaza norocul la munca pentru toate zodiile: gata cu sansele de avansari „peste noapte”, bonusurile si cadourile primite pur si simplu. Anul acesta recompensele si promovarile vor veni doar pe fondul unor luni de munca, unor dovezi de harnicie, modestie si eficienta. Totusi, pentru cei muncitor, Jupiter va fi un imbold pentru a culege roadele eforturilor facute in ultimii ani.
Se resimte si influenta lui Saturn, care se deplaseaza in zodia Sagetator si ii ajuta pe cei nehotarati pe plan profesional sa isi gaseasca echilibrul. Aceasta planeta va indemna zodiile spre pragmatism si le va dezvolta simtul practic.
Uranus este in zodia Berbec din 2011, asa ca si in 2016 isi va face simtita prezenta. Uranus este planeta revolutiei si a inovatiei, asa ca va inspira progrese mari in stiinta si tehnologie.

Horoscop 2016 – ce te asteapta in functie de zodia ta:

BERBEC – FECIOARA

Previziunile astrologice generale pentru BERBECI în 2016
În 2016 Berbecii continuă să resimtă impulsul novator care îi îndeamnă să facă schimbări, să aducă ceva proaspăt şi inedit în viaţa lor, să recurgă la modernizări sau upgrade-uri, să se reinventeze. Toate acestea fiindcă Uranus este, în continuare, la treabă în Berbec.
Merită subliniat un aspect: din cauză că Uranus se află în trigon cu rigurosul Saturn, nu sunt favorizate schimbările spontane, cu efect imediat, ci doar cele care au în spate o analiză prealabilă, o strategie cu bătaie pe termen lung.
Cu Saturn în tranzit prin casa a noua a Berbecului, 2016 şi 2017 sunt ani de reorganizare a scărilor de valori, de aprofundare a teoriilor şi conceptelor, ani importanţi pentru edificarea sau desăvârşirea propriei filosofii de viaţă. Iar dacă se întâmplă uneori să ai senzaţia că ţi se restrânge orizontul, este doar fiindcă este necesar ca aria cunoaşterii să fie explorată mai în adâncime.
Totuşi, indiferent cât de profund şi serios ai privi lucrurile, este recomandat să te ferești de dogme, idei fixe şi abordări rigide. Susţine-ţi convingerile cu moderaţie şi caută să priveşti situaţiile şi din perspectiva celorlalţi!
2016 este pentru Berbeci un an excelent în ceea ce privește studiul, perfecţionarea profesională şi pregătirea terenului pentru ascensiunea în carieră. Acest an poate să aducă Berbecilor destule satisfacţii în muncă: oferte de lucru interesante, recompense pe măsura eforturilor (şi chiar peste!), evidenţiere crescută, aprecieri etc.
În prima parte a lui 2016 este recomandat să păstrezi o anumită prudenţă financiară, să te fereşti de deciziile hazardate şi de erorile de apreciere privind resursele şi posibilităţile. Noi colaborări sau contracte sunt de aşteptat în ultimele luni ale anului.
Berbecilor li se recomandă, de asemeni, să fie precauți şi în ceea ce privește călătoriile la distanţă şi contactele cu străinii sau cu cei aflaţi departe.
Relaţional, primele opt luni ale lui 2016 nu par a se distinge prin întâmplări extraordinare. În septembrie, însă, Jupiter intră, plin de frumoase promisiuni, în casa cuplului Berbecului, unde va rămâne pentru mai bine de un an de zile.

Iubirea și relațiile BERBECULUI în 2016
După un 2015 intens şi, probabil, foarte solicitant pentru Berbeci, anul 2016 debutează într-o notă oarecum neutră. Ianuarie, februarie şi prima decadă din martie par să pună relaţiile Berbecului în legătură cu dezvoltarea personală, cariera şi vizibilitatea publică.

Deşi nu excelează în căldură şi intimitate, viaţa în doi a Berbecilor stimulează extinderea orizontului mental şi consolidarea poziţiei în societate. Este un leit-motiv care revine în atenţie începând din toamna 2016 şi mai ales în ultimele două luni şi jumătate ale anului.
Ultimul trimestru ar mai putea fi marcat de o creştere a aşteptărilor pe care le ai cu privire la persoana de alături, eventual de o realizare importantă sau de o avansare a acesteia.
Romantismul se face simţit din plin în aprilie 2016, când trecerea lui Venus prin Berbec aduce cu sine senzualitate, sete de dragoste, o mai mare putere de seducţie, noroc şi armonie în cuplu.
Senzualitatea se manifestă din nou cu mare forţă în iulie-august 2016, când Venus şi apoi Soarele trec prin casa erotismului Berbecului. Intervalul scoate în evidenţă relaţiile mai ales în ceea ce privește tendinţele pasionale, intensificarea emoţiilor, stimularea impulsului sexual şi înmulţirea ocaziilor care înlesnesc apariţia sau înflorirea iubirii.
Septembrie este o lună de referinţă pentru 2016. Pe data de 9, Jupiter, Marele Benefic, păşeşte în casa cuplului Berbecului, unde va rămâne până pe 10 octombrie 2017. Asta înseamnă mai bine de un an de înflorire relaţională.
Cu Jupiter în casa cuplului Berbecului, tu şi perechea puteţi avea succes în îndeplinirea obiectivelor comune, duceţi o viaţă socială mai veselă şi mai activă, călătoriţi spre destinaţii mai îndepărtate etc. Prin relaţii te împlineşti sentimental şi iţi poţi lărgi orizontul – fizic, cultural, spiritual.
Intervalul de un an care începe în septembrie 2016 poate să aducă în viaţa Berbecilor o nouă dragoste sau oficializarea legăturii existente. Acolo unde relaţia nu corespunde, poate să aducă o despărţire care, chiar dacă pare iniţial traumatizantă, trebuie privită de fapt ca o eliberare, ca o deschidere a unei porţi către alte posibilităţi.
Revenind la septembrie: este cea mai fericită lună din 2016 fiindcă, pe lângă debutul anului jupiterian, în casa cuplului Berbecului mai are loc și tranzitul planetei Venus şi o frumoasă conjuncţie Soare-Jupiter.

BERBECUL în 2016: munca și banii
Cu Jupiter, Marele Benefic, în casa muncii Berbecului, primele opt luni ale lui 2016 îţi pot procura satisfacţii, mai ales că Jupiter face un frumos trigon cu Pluto, aflat în casa carierei Berbecului. Acest trigon are un efect de regenerare, reajustare, reconfigurare, îţi stimulează spiritul întreprinzător şi încrederea în propria-ţi capacitate de realizare.
Concomitent, Jupiter face însă un careu cu Saturn şi o opoziţie cu Neptun, semn că va trebui să lupţi pentru a învinge unele obstacole şi pentru a face lumină în nişte situaţii confuze, neclare, îndoielnice.
În ianuarie-februarie 2016 ciclul retrogradării lui Mercur, care vizează casa carierei Berbecului şi casa susţinătorilor şi a activităţilor de grup a Bebecului, te invită la o analiză a scopurilor şi a mijloacelor şi se poate solda cu unele reconsiderări şi decizii. Tot atunci ar putea reveni în atenţie un proiect mai vechi.
În august şi septembrie 2016 Mercur se află din nou în ciclul retrogradării, pe care şi-l petrece de data asta în casa muncii Berbecului. Sunt luni aglomerate, stresante, care pun accentul pe efort intelectual, comunicare, calcule, documente.
Cu Marte în casa carierei Berbecului, ultimele luni din 2016 aduc multă ambiţie, hotărâre şi eficienţă.
O veste bună: începând din septembrie 2016, Jupiter facilitează apariţia unor noi contracte, parteneriate şi alianţe avantajoase, care se anunţă a fi durabile.
În privinţa banilor, primele trei trimestre din 2016 sunt foarte dinamice pentru Berbeci, dar îi pot predispune la decizii impulsive sau neinspirate, la complicaţii si pierderi. Toate astea din cauză că ciclul retrogradării lui Marte afectează una dintre casele financiare ale Berbecului (casă pe care o și guvernează, de fapt) și, în plus, cuprinde perioade în care Marte este dezavantajat de vecinătatea cu Saturn.
Eventualele oportunităţi apărute în ianuarie-februarie 2016 pot fi înşelătoare, iar a doua jumătate a lui aprilie și lunile mai, iunie şi august pot fi de-a dreptul critice.
Ca idee generală, până în toamnă iniţiativele financiare trebuie privite cu multă prudenţă. Riscul e un lux pe care nu ţi-l poţi permite. Atenţie, mai ales, la tot ce are tangenţă cu băncile, fiscul, asigurările, evidenţele contabile, împrumuturile, banii partenerilor şi ai asociaţilor!
Deşi este agitată şi predispune la conflicte, perioada poate fi interesantă pentru Berbeci sub aspectul recuperării unor valori.
Așadar, în plan profesional şi financiar, 2016 este un an provocator, dificil, care invită la reorganizare, dar are un important potenţial de creştere.

Previziunile astrologice generale pentru TAURI în 2016
Aflat pe termen lung în casa voiajelor şi a gândirii abstracte a Taurului, Pluto primeşte o mână de ajutor de la Jupiter în primele 8 luni ale anului 2016.
Trigonul format între Pluto și Jupiter îţi ascute simţul de explorator şi te cheamă să călătoreşti către destinaţii îndepărtate, încărcate de semnificaţii şi mister. Te mai îndeamnă să sapi adânc în grădina cunoaşterii superioare, acolo unde rodesc studiul, cultura şi spiritualitatea.
În ambele cazuri, pasiunea şi creativitatea sunt aducătoare de beneficii, iar dragostea poate sa fie ori agentul care te pune în mişcare, ori rezultatul acţiunilor tale în aceste domenii. Cu alte cuvinte, se poate să călătoreşti, să studiezi sau să te dezvolţi spiritual datorită iubirii, ori să întâlneşti iubirea undeva departe sau în decursul unor activităţi care au tangenţă cu domeniile menţionate.
Viaţa profesională a Taurilor poate fi pe alocuri frustrantă, nesigură sau dificilă până în septembrie 2016, dar găseşte calea spre înflorire în ultimele luni ale anului.
Cu toate ca există şi momente în care Taurii pot avea intuiţii remarcabile sau idei ingenioase din care pot face bani buni, finanţele pot fi o sursă de nelinişte, griji sau insatisfacţii în primele trei trimestre din 2016, mai ales în cazul în care complicaţiile sunt legate de un parteneriat.
În general, relaţiile Taurilor nu trec prin cea mai fericită perioadă, iar asta indiferent că este vorba de cuplu, asocieri, colaborări sau amiciţii. Există posibilitatea să se reactiveze probleme mai vechi, să afli lucruri care te supără sau te dezamăgesc, să comiţi erori de apreciere, să traversezi situaţii neclare, greu de definit.
Sănătatea Taurilor se încadrează în limite normale în 2016, ba chiar se întrevede un surplus de energie. Dacă nu o faci deja, acum ar fi un moment excelent pentru a începe să practici un sport sau alt gen de mişcare (aerobic, alergare, dans etc.) pentru a consuma excedentul de energie fizică şi a te menţine în formă.
Lunile octombrie-decembrie 2016 sunt favorabile luării unor măsuri ferme privind stilul de viaţă.

Iubirea și relațiile TAURULUI în 2016
Jupiter, Marele Benefic, se află în casa iubirii Taurului încă din august 2015 şi va rămâne acolo până în septembrie 2016.
De obicei, când Jupiter tranzitează casa dragostei, oamenii devin mai romantici şi mai senzuali, mai predispuşi la a se îndrăgosti. Instinctul sexual se amplifică, deschiderea către aventură este mai mare, iar trăirile erotice sunt mai răvăşitoare. Şi parcă şi lucrurile se aranjează astfel încât ocaziile de a intra într-o relaţie să fie mai frecvente, mai îmbietoare.
Aşadar, în 2016 este foarte posibil ca Taurii să treacă printr-o experienţă amoroasă deosebită. Fiindcă Jupiter este în trigon cu Pluto din casa a noua a Taurului, cel mai probabil este vorba despre o experienţă intensă, cu impact asupra modului tău de a gândi, care îţi oferă o nouă perspectivă asupra lumii şi îţi poate schimba sistemul de referinţă. Nu este exclus ca persoana care-ţi fură inima să fie de departe sau dintr-un mediu cultural/ spiritual diferit de al tău.
În pofida emoţiilor puternice pe care le generează şi a influenţei transformatoare pe care o exercită asupra ta, această etapă amoroasă nu este neapărat nici de durată, nici fericită. Asta din cauză că Jupiter formează și un careu cu Saturn, ceea ce înseamnă că există obstacole greu de înfruntat, şi o opoziţie cu Neptun, semn că situaţia poate fi complicată, înşelătoare sau că obiectul afecţiunii ar putea fi idealizat. Există un risc de frustrare sau de deziluzie ulterioară.
În plus, Marte, aflat în ciclul retrogradării, stă mai mult de două luni în casa iubirii Taurului (30 iulie – 7 octombrie 2016), din care trei săptămâni este retrograd (30 august – 22 septembrie), ceea ce tulbură şi mai tare apele.
Marte, aflat şi el în ciclul retrogradării, străbate casa cuplului Taurului în mers direct în ianuarie-februarie 2016, retrograd în iunie şi din nou direct în iulie. Marte este foarte impetuos, arzător şi întreprinzător, dar aduce adesea turbulenţe şi conflicte.
În concluzie, 2016 este pentru Tauri un an relaţional foarte dinamic, intens şi pasional, dar care comportă un factor de risc destul de mare.
Ai grijă cu cine te însoţeşti şi evită situaţiile neclare, dubioase, cu potenţial conflictual sau chiar violent!

TAURUL în 2016: munca și banii
Cu Soarele bine asistat de trigoanele pe care le formează cu Jupiter şi Pluto, în 2016 Taurii dispun de încredere în forţele proprii şi de multă determinare în îndeplinirea obiectivelor.
Te exprimi admirabil în zona creativ-artistică, ştii să te vinzi bine şi să te prezinţi într-o lumină cât se poate de avantajoasă. În plus, ai o tenacitate de neabătut şi o mare putere realizatoare – calităţi valoroase, de care ai mare nevoie, fiindcă 2016 nu este un an tocmai uşor.
Cu Saturn, stăpânul casei carierei Taurului, situat în casa a opta a Taurului, interesele profesionale sunt orientate în 2016 mai ales către finanţe şi investiţii. Există, însă, o anumită limitare a puterii de decizie şi o înclinaţie mai mare de a-ţi face griji din pricina statutului pe care-l ai sau a raporturilor cu superiorii şi autorităţile.
Şi fiindcă Saturn nu este bine văzut de Jupiter, stăpânul casei în care se află, până în septembrie 2016 lucrurile merg ceva mai greu în plan profesional pentru Tauri.
În aceeaşi perioadă, ciclul retrogradării lui Marte poate, în egală măsură, să îți impulsioneze sau să îți strice colaborările sau contactele (mai ales în aprilie-mai 2016) şi îţi cam bulversează finanţele (mai ales în iunie).
Lucrurile se liniştesc în toamnă, când, spre marea ta mulţumire, o iau chiar pe o pantă ascendentă.
Pe 8 septembrie 2016 Jupiter intră în casa muncii Taurului, unde va rămâne timp de treisprezece luni, până în octombrie 2017. Sub un astfel de tranzit, de regulă oamenii care nu au de lucru îşi găsesc, iar cei care au deja, primesc oferte mai bune, îşi găsesc un al doilea job sau obţin atribuţii suplimentare, care le consolidează poziţia şi îi fac să se simtă apreciaţi.
În septembrie 2016 începe, aşadar, o perioadă de un an productivă, de succes şi realizări pentru Tauri. Volumul de lucru este mai mare, dar ţi-l asumi cu entuziasm. Te încurajează faptul că apar oportunităţi, sarcini stimulante şi ai mai multă autonomie.
Jupiter se află acum în relaţie bună cu Saturn. Prin urmare, situația profesională a Taurilor se consolidează, situaţia materială se stabilizează, iar iniţiativele financiare sunt mult mai profitabile.
Octombrie şi noiembrie 2016 aduc Taurilor o redresare vizibilă la nivelul colaborărilor şi contractelor, noi alianţe, victorie în competiţii şi în lupta cu concurenţa. Decembrie 2016 promite şanse mărite de avansare şi recunoaştere. Până la urmă, totul e bine când se termină cu bine.

Previziunile astrologice generale pentru Gemeni în 2016
2016 este un an important pentru casă şi familie.
Tranzitul lui Jupiter prin casa a patra a Gemenilor, întărit şi de o retrogradare a lui Mercur, stăpânul Gemenilor, în aceeași casă, focalizează o cantitate mare de energie către locuinţă şi proprietăţi în primele nouă luni din 2016.
De obicei, un tranzit de acest gen se soldează cu cumpărarea, construirea, extinderea sau modernizarea unui spaţiu de locuit, cu mutarea într-o locuinţa mai mare sau măcar cu achiziţionarea unor bunuri de folosinţă îndelungată care sporesc estetica, confortul sau valoarea domiciliului.
În unele cazuri, evenimente similare pot viza şi alte proprietăţi cum ar fi curtea, grădina, terenurile deţinute, eventual un sediu de firmă, un spaţiu comercial, un atelier. Poate redecorezi, construieşti o anexă sau investeşti pentru o livadă, un teren agricol ş.a.m.d.
Aspectul benefic pe care-l face Jupiter cu Pluto, care se află în una dintre casele financiare ale Gemenilor, arată că este vorba despre o investiţie valoroasă şi avantajoasă. Cu toate astea, te poţi aştepta la diverse încurcături, tergiversări şi alte bătăi de cap, fiindcă Jupiter primeşte şi aspecte defavorabile de la Neptun şi Saturn.
Primele nouă luni din 2016 s-ar putea dovedi problematice și pentru relaţiile de cuplu, prietenie, asocieri şi colaborări. Situat în casa parteneriatelor Gemenilor, Saturn te face să ai exigenţe mai mari vizavi de ceilalţi, sau, invers, să te loveşti de lipsă de cooperare, bunăvoinţă şi flexibilitate din partea acestora. Ai nevoie de multă răbdare şi diplomaţie pentru a evita ciocnirile şi chiar rupturile, mai ales în perioada martie-mai şi în luna august 2016, când în casa parteneriatelor Gemenilor se va afla şi temperamentalul dar conflictualul Marte.
Cariera Gemenilor decurge şi ea destul de dificil până în toamnă. Climatul relaţional şi profesional se îmbunătăţeşte considerabil începând din septembrie 2016, când Jupiter păşeşte într-o zonă mai norocoasă şi face un aspect prietenos cu Saturn, aflat în casa cuplului şi a colaborărilor Gemenilor.
2016 este însă interesant sub aspectul activităţilor colective, organizaţionale sau care reunesc laolaltă mai mulţi oameni care au obiective comune.

Iubirea și relațiile GEMENILOR în 2016
În plan sentimental, 2016 nu este chiar cel mai exuberant an pentru Gemeni.
Cu Saturn în casa relaţiilor Gemenilor, dragostea sau căsnicia riscă să fie puse la încercare. Cuplul ar putea întâmpina dificultăţi obiective (legate de carieră, locuinţă, proprietăţi sau părinţi), partenerul/partenera ar putea părea mai rece, mai lipsit(ă) de înţelegere sau s-ar putea confrunta cu probleme profesionale ori de sănătate.
Dacă te afli într-o relaţie sufocantă sau în care nu se respectă angajamentele, aceasta s-ar putea destrăma. De fapt, Saturn testează trăinicia legăturii şi vrea să înţelegi mai bine ce aştepţi de la o relaţie, ce doreşti de la celalalt, ce-ar dori celălalt de la tine şi ce i-ai putea oferi. Şi vrea să înveţi să clădeşti punţi între suflete în mod responsabil, cu răbdare şi maturitate. Uneori, Saturn te poate forţa să alegi, iar deciziile, chiar dacă sunt teoretic corecte, pot fi însoţite de frustrări sau regrete.
Şi de parcă tranzitul lui Saturn nu ar fi fost suficient, casa cuplului Gemenilor este supusă şi unor tranzite ale lui Marte, care, aflat în ciclul retrogradării în perioada ianuarie-septembrie 2016, face du-te vino între Scorpion şi Săgetător. Marte este înflăcărat şi întreprinzător, dar repezit, agresiv şi conflictual.
Cele mai critice momente pentru viața de cuplu a Gemenilor se plasează în martie-mai şi august.
În septembrie 2016 lucrurile încep să se schimbe în bine. Venus ajunge în casa dragostei Gemenilor, unde intră pe data de 9 şi Jupiter, Marele Benefic, hotărât să rămână în acest loc plăcut (şi norocos!) până în octombrie 2017. Evenimentul este cu atât mai fericit cu cât Jupiter este stăpânul casei relaţiilor Gemenilor, iar din noua poziţie va fi cooperant şi binevoitor cu Saturn. Configuraţia contribuie la armonia şi consolidarea legăturilor.
Altfel, cu Jupiter în casa dragostei Gemenilor, se întrevede o revigorare a sexualităţii şi o trăire mai intensă a plăcerilor. Eşti mai relaxat(ă) şi mai sigur(ă) pe tine în relaţiile sentimentale, iar dacă eşti singur(ă), o nouă iubire se poate ivi oricând. Iar iubirile apărute în ultimele luni ale anului pornesc sub auspicii favorabile.
Şi încă ceva: fertilitatea creşte, lucru demn de reţinut pentru cazul în care îţi doreşti copii. Dacă ai deja, Jupiter îţi aduce motive de mulţumire sau mândrie părintească.

GEMENII în 2016: munca și banii
Cu Neptun în casa carierei, Gemenii traversează câţiva ani în care, pentru a avea succes, ar fi în primul rând recomandat să-şi urmeze vocaţia, să facă lucruri care îi pasionează. În lipsa unor stimuli foarte puternici, este posibil să nu se poată concentra asupra unor obiective clare, să treacă de la una la alta, să se simtă confuzi, lipsiţi de direcţie şi motivaţie, insuficient valorizaţi, să facă alegeri greşite, fără realism şi simţ practic.
Pe scurt, mulţi Gemeni ar putea avea în aceşti ani dificultăţi în a-şi afla drumul în viaţă. Iar unii dintre ei ar putea chiar cunoaşte eşecul sau renunţarea. Dacă aleg însă să muncească în domeniile pentru care au talent, pot avea mari împliniri sufleteşti şi pot câştiga mulţi bani. Indiferent de situaţie, Gemenii vor avansa mai uşor dacă sunt disciplinaţi şi bine organizaţi. În acest sens, trebuie să-şi fixeze ţinte fezabile, să-şi facă strategii şi să-şi impună un program de lucru cât mai riguros. În primele nouă luni din 2016 cu atât mai mult, fiindcă Neptun, aflat în casa carierei Gemenilor, este în opoziţie cu Jupiter, însuşi stăpânul casei carierei. Opoziţia Jupiter-Neptun poate să ridice obstacole sau să creeze confuzii ori neînţelegeri suplimentare.Eclipsa de Soare din martie 2016 ar putea marca un moment important, semnificativ, poate critic. Până în septembrie 2016 Marte, stăpânul casei muncii şi a responsabilităţilor Gemenilor, se află în ciclul retrogradării. În ianuarie-februarie și iunie-iulie 2016, Marte se află chiar în casa muncii Gemenilor, astfel încât aceste perioade sunt cele mai solicitante, complicate, aglomerate, stresante (mai ales luna iunie). În martie-mai și august-septembrie 2016, Marte se află în casa parteneriatelor Gemenilor, ceea ce poate aduce necazuri legate de colaborări, asocieri şi contracte sau te poate face să ieşi în dezavantaj din rivalităţi, procese sau tranzacţii. Atenţie mai ales în aprilie-mai! Şansa profesională revine începând din septembrie 2016, când Jupiter intră în Balanţă, într-o casă favorabilă pentru Gemeni, în care va sta până în octombrie 2017. Colaborările se ameliorează şi ele începând din septembrie. Financiar, în 2016 nu apar evoluţii ieşite din comun. Câştigurile Gemenilor sunt, în general, pe măsura prestaţiilor.

Previziunile astrologice generale pentru RACI în 2016
Până în septembrie 2016, Jupiter facilitează Racilor accesul la informaţie şi îi ajută să asimileze uşor ideile noi. Este o perioadă în care Racii ar face bine să citească, să scrie, să se aboneze la ziare şi reviste, să facă școala de șoferi, să învețe o limbă străină, să facă un curs care îi atrage sau o călătorie de studii.
Tot datorită lui Jupiter, Racii devin mai dezinvolți, stabileşc mai uşor contacte, li îmbunătăţeşte stilul de comunicare sau de negociere.
În 2016 poţi cunoaşte oameni cu care vei lega ulterior strânse relaţii parteneriale (prietenie, colaborare, asociere, cuplu) sau care vor avea efecte benefice asupra familiei ori a proprietăţilor.
Stai cam puţin pe-acasă, eşti mereu în mişcare, dar nu este rău, fiindcă deplasările te ajută să-ți lărgeşti orizontul cunoașterii.
Începând din septembrie 2016, Jupiter trece în casa a patra a Racului. Realizările principale vizează căminul, familia şi proprietăţile imobiliare. Este posibil să investeşti, să renovezi sau să te muţi într-un loc mai plăcut, mai mare, mai valoros.
Pe tot parcursul anului 2016, Saturn te atacă în zona responsabilităţilor: muncă multă, obositoare, insuficient remunerată, împletită cu tot felul de obligaţii casnice, familiale sau de altă natură.
Pe de altă parte, Saturn face un aspect armonios cu Uranus, situat în casa carierei Racului, facilitând producerea unor schimbări înţelepte şi bine coordonate în domeniul profesional.
Şi tot Saturn este cel care încearcă să-ţi submineze sănătatea: slăbeşte organismul, permite instalarea unor boli cronice, derivate dintr-un mod de viaţă neadecvat sau de natură saturniană (care au de-a face cu oasele, articulaţiile, pielea, părul, dinţii, absorbţia de minerale sau de vitamina D, formarea de calculi etc.).
Ca să nu ai probleme de sănătate, se recomandă să adopţi un regim de viaţă sănătos, să faci controale medicale regulate, să-ţi asculţi organismul, să-i înţelegi nevoile şi să-l îngrijeşti.
Înclinaţiile spirituale şi marea sensibilitate a Racilor în ceea ce privește percepţiile (vise, premoniţii ş.a.) sunt accentuate în 2016 de opoziţia dintre Neptun, aflat în casa a noua a Racului, şi Jupiter. Experienţele la limita cunoaşterii pot fi uneori epuizante sau răvăşitoare.

Iubirea și relațiile RACULUI în 2016
Casa relaţiilor Racului este marcată în continuare de Pluto, care-şi exercită influenţa în cea mai mare parte a timpului la nivel subtil.
Ca idee generală, Pluto este un perfecţionist, aflat în căutare de autentic şi absolut. În îndelungatul său tranzit (2008-2023) prin casa cuplului Racului, Pluto creează situaţii menite să te determine să conştientizezi care sunt dorinţele şi nevoile tale reale în raport cu celălalt, să „curăţe” terenul de ceea ce este greşit, fals sau inutil, să ridice calitatea relaţiei, să o ducă mai aproape de ceea ce ar trebui să fie cu adevărat. Dacă nu reuşeşte, Pluto poate distruge ceea ce există, spre a clădi în loc altceva, mai bun. Fie că-ţi dai sau nu seama, Pluto te face să-ţi concentrezi atenţia către celălalt, să fii mereu de veghe. Dar nu este niciodată confortabil, aproape întotdeauna creează un soi de presiune.
Pe de altă parte, Saturn, stăpânul casei relaţiilor Racului, se află în 2016 şi 2017 într-o poziţie de slăbiciune, în casa a şasea a Racului. Asta înseamnă că nu prea poţi îndrepta lucrurile în direcţia pe care o doreşti ci, mai degrabă, trebuie să te adaptezi situaţiei.
Tranzitul lui Saturn în casa a șasea impune adesea celor doi parteneri să ducă împreună o povară: muncă multă sau alte responsabilităţi pe care trebuie să le împărtăşească. În anumite cazuri, poate aduce o relaţie cu cineva inferior social sau ierarhic; în alte situații, poate aduce o perioadă mai dificilă pentru partener (boală sau alte constrângeri).
În primele nouă luni din 2016, exuberantul Jupiter face un aspect armonios cu Pluto, aflat în casa cuplului Racului, favorizând o transformare pozitivă. În aceeaşi perioadă, Marte, stăpânul casei iubirii Racului, se află în ciclul retrogradării, pendulând între casa iubirii Racului şi casa în care se află Saturn. Astfel, primele trei trimestre din 2016 sunt pasionale, dar contradictorii şi complicate.
Datorită faptului că prin casa cuplului Racului trec pe rând Marte, Mercur, Venus şi Soarele, ultimul trimestru din 2016 este şi el intens şi bogat în evenimente.
Cele mai romantice luni pentru Raci sunt iunie, iulie şi noiembrie.
Tensiunile tind să se concentreze mai ales în primăvară, în august şi octombrie.
Noiembrie şi decembrie (poate chiar şi octombrie) sunt luni prospere pentru casa şi familia Racilor.

RACUL în 2016: munca și banii
De ani buni, Uranus, aflat în casa carierei Racului, te tot îndeamnă să schimbi, să înnoieşti sau să reorganizezi ceva în viaţa profesională. Uranus dezvoltă multă energie în acest sector şi vrea să o consume privind spre viitor.
În casa muncii şi a responsabilităţilor Racului se află Saturn, care caută siguranţă şi certitudini, este conservator şi iubitor al tradiţiei. Între Uranus şi Saturn se formează în 2016 un trigon binevoitor, care te va ajuta să faci schimbările dorite în mod înţelept şi profitabil, folosind experienţa acumulată în timp şi adaptând ceea ce este solid şi valoros din trecut la o viziune novatoare, îndrăzneaţă şi originală.
În 2016 Racii progresează în carieră împletind curajul cu prudenţa, spontaneitatea cu calculul, ingeniozitatea cu strategia. Progresele vor fi lente, dar durabile. Trigonul format între Uranus, situat în casa carierei Racului, și Saturn, situat în casa muncii Racului, este favorabil îndeosebi în ocupaţiile care au legătură cu ştiinţele exacte, tehnica, mecanica, IT-ul sau meseriile care cer organizare şi precizie, dar poate fi de mare de folos în orice branşă, cu condiţia să munceşti serios şi responsabil.
De la începutul lui ianuarie şi până spre finele lui septembrie 2016, Marte, stăpânul casei carierei Racului, se află în ciclul retrogradării. Aşadar, în primele nouă luni ale anului Marte atrage viguros atenţia asupra carierei, statutului, poziţiei, renumelui, prestigiului. În acest răstimp, Marte face du-te vino între casa muncii și a responsabilităţilor şi casa a cincea solară.
În casa a cincea a Racului (ianuarie-februarie și iunie-iulie 2016), Marte impulsionează preocupările creativ-artistice, munca pedagogic-educativă, misiunile de reprezentare, eforturile de promovare, punerea în valoare a talentelor, a produselor sau a imaginii proprii.
În casa muncii Racului (martie-mai și august-septembrie 2016), Marte aduce mai multă decizie, iniţiativă şi eficienţă, dar produce aglomerare, presiune, stres şi, în unele cazuri, chiar conflicte sau accidente de muncă.
Indiferent unde s-ar afla Marte, în perioada când este efectiv retrograd (17 aprilie – 30 iunie 2016) te poţi aştepta ca lucrurile să decurgă altfel decât în mod normal, fiindcă mişcarea retrogradă este atipică şi atrage evoluţii atipice.
Financiar, în 2016 nu se întrevede vreo schimbare semnificativă de situaţie comparativ cu anul trecut. Este posibil să ai, totuşi unele nelinişti sau neplăceri în zona relaţiilor cu băncile, asigurările, fiscul şi alte instituţii financiare, ori legate de un împrumut, un partaj, o moştenire sau o retrocedare.

Previziunile astrologice generale pentru LEI în 2016
În 2016 zodia Leului este excelent susţinută de Saturn şi Uranus, două planete lente, posesoare ale unor forţe considerabile.
Trigonul pe care îl formează Uranus cu zodia Leului îţi aduce energie, dragoste de nou, idei originale, concepţii reformatoare. Influenţa lui Uranus s-a resimţit şi în ultimii anii, dar într-un mod oarecum dezordonat, discontinuu, în salturi. În 2016 influența uraniană va avea o curgere mult mai ordonată şi va fi canalizată constructiv.
Trigonul pe care îl formează Saturn cu zodia Leului funcţionează ca o ancoră, ca un sistem de referinţă stabil şi bine structurat. Le aduce Leilor aduce seriozitate, judecată profundă, răbdare şi tenacitate, atribute de mare preţ pentru întreprinderea unor acţiuni temeinice, pe termen lung.
Marele trigon de Foc ce se formează între Soarele tău din Leu, Saturn din Săgetător şi Uranus din Berbec, este o configuraţie care facilitează progresul, dezvoltarea, evoluţia constantă şi susţinută. Favorizează înnoirea, dar păstrează şi promovează acumulările pozitive anterioare, construieşte noul pe ceea ce este vechi dar valoros.
Anul 2016 poate fi, așadar, bun pentru carieră, mai ales dacă îţi deschizi mintea, îţi foloseşti creativitatea şi-ţi speculezi şansele în mod strategic şi înţelept.
2016 poate fi un an bun şi în plan personal, fiindcă te ajută să experimentezi şi să te bucuri de sarea şi piperul vieţii, fără să-ţi pierzi busola.
Aflat în una dintre cele două case financiare ale Leului, Jupiter (Marele Benefic) îţi poate aduce în primele nouă luni din 2016 oportunităţi de câştig interesante, tentante. Totuşi, oricât de surâzătoare ţi-ar părea perspectiva, este recomandat să acţioneazi prudent, socotit şi fără grabă.
Careul în T pe care îl face Jupiter cu Saturn (ghinion, blocaje, întârzieri) şi opoziţia lui Jupiter cu Neptun (risc de confuzie, complicaţii, evaluări şi decizii eronate) concentrează tensiuni în casa jocurilor şi a speculaţiilor Leului, un teren riscant, care-ţi poate aduce pagube serioase. Aşa că până în toamna 2016 este bine să priveşti cu circumspecţie ofertele care promit câştiguri facile, fără efort, fiindcă poţi avea pierderi notabile.
Poţi câştiga însă consistent punând osul la treabă: Jupiter face un robust trigon cu Pluto, aflat în casa muncii Leului.
Tot până în toamnă, căminul/locuinţa şi copiii sunt subiecte care te preocupă mult şi care îţi pot pune unele probleme.

Iubirea și relațiile Leului în 2016
Cu Saturn în casa dragostei şi a sexualităţii Leului, elanul amoros se mai domoleşte, iar pornirile instinctuale nu mai nu mai sunt chiar atât nebuneşti ca altădată. Nu mai ai manifestări excesiv de pasionale şi parcă nici aceeaşi poftă de aventuri.
Nu este nimic grav, ci doar o perioadă în care la nivel sentimental problemele se pun mai matur, pe bază de încredere şi responsabilitate. Relațiile care nu fac faţă acestor cerinţe, nu au sorţi de durată sau îţi pot cauza neplăceri destul de mari.
Pe de altă parte, un comportament relaţional iresponsabil, cuplajele făcute la întâmplare, legăturile imorale sau cu persoane de calitate îndoielnică şi altele asemenea te pot costa mult, atât în plan sufletesc, cât şi în plan familial sau chiar financiar.
Atenţie mai ales în martie-mai și august-septembrie 2016: sunt perioade foarte provocatoare pentru Lei, dar cu un grad ridicat de risc.
Privind lucrurile dintr-o altă perspectivă, Saturn, care este important nu doar fiindcă se află în casa dragostei Leului, ci şi fiindcă este stăpânul tradiţional al casei cuplului Leului, face un aspect armonios cu Uranus, situat în casa a noua a Leului. Acest aspect arată că dragostea Leilor este intens stimulată sau poate fi pusă în legătură cu mentalul superior sau cu depărtările.
Este posibil să cunoşti pe cineva cu care împărtăşeşti acelaşi interese intelectuale, culturale sau spirituale, este posibil ca relaţia să-și lărgească orizontul, să călătoreşti împreună cu omul drag, să ai o experienţă amoroasă cu cineva care provine din alt mediu cultural sau de pe alte meridiane geografice.
Aceste predispoziţii se pot manifesta pe tot parcursul anului 2016, dar mai pregnant în ultimul trimestru.
Perioadele cele mai bogate în ocazii sentimentale sunt ianuarie, a doua jumătate a lui februarie, prima decadă din martie, iulie, a doua jumătate a lui octombrie, prima jumătate a lui noiembrie şi prima jumătate a lui decembrie.
În 2016, subiectul maternităţii/paternităţii devine prioritar în preocupările Leilor. Dacă n-ai urmaşi şi eşti la vârsta la care ar fi firesc să ai, începi să analizezi mai atent problema. Dacă ai deja copii, îţi cresc obligaţiile ca părinte, atât moral cât şi financiar.

LEUL în 2016: munca și banii
În 2016 te bucuri de susţinerea planetară a lui Saturn şi a lui Uranus, care favorizează schimbările şi înnoirile progresive, efectuate în baza unui plan bine gândit, şi care te ajută să dezvolţi proiecte importante cu bătaie pe termen lung.
În plus, Uranus îţi furnizează energie şi idei, iar Saturn îți conferă tenacitate, înţelepciune şi strategie.
În casa muncii Leului îl regăsim în continuare pe Pluto, care îţi dă multă ambiţie şi o admirabilă putere de concentrare asupra a ceea ce a ai de lucru, dar care s-ar putea să pună destul de multă presiune asupra ta. Pluto le poate insufla Leilor o nevoie exagerată de a controla situaţiile, de a accede la mai multă putere şi de a face cât mai mulţi bani, uneori cu preţul unei atmosfere încărcate şi al deteriorării relaţiilor cu colegii sau cu subalternii.
Din fericire, până în septembrie 2016, Pluto primeşte un aspect bun de la Marele Benefic, Jupiter, aspect care poate să aducă Leilor noi oportunităţi de dezvoltare, şansă şi reuşită.
Şi, cum Jupiter se află în casa banilor Leului, te poţi aştepta ca eforturile tale să-ţi aducă şi importante satisfacţii materiale.
Totuşi, în chestiunile financiare nu te avânta prea departe, fiindcă poţi pierde uşor măsura! Evită escrocii şi idealiştii şi nu umbla după chilipiruri şi speculaţii, fiindcă există pericolul să pierzi! Vei ieşi în câştig dacă doar dacă gândeşti pragmatic şi acţionezi cu măsură şi prudenţă.
Lunile august şi septembrie 2016 trebuie cu deosebire tratate cu precauţie, fiindcă, peste altele, Mercur se va afla în ciclul retrogradării în casa banilor Leului.
După ce anul trecut a avut o evoluţie capricioasă din cauză că s-a aflat în ciclul retrogradării, în 2016 Venus, stăpâna casei carierei şi a succesului Leului, prinde o viteză sporită, care o face sa-ţi tranziteze de două ori casa talentelor creativ-artistice, casa muncii şi casa colaborărilor. Rapidă şi eficientă, Venus favorizează, astfel, viaţa profesională.

Previziunile astrologice generale pentru FECIOARE în 2016
Până în septembrie 2016, prezența lui Jupiter în Fecioară îţi face viaţa mai plină, mai optimistă, mai prosperă. Magnetismul personal creşte, iar ceilalţi te privesc tot mai mult ca pe un personaj unic, special şi fascinant.
Ai energie şi autoritate, te concentrezi mai bine asupra obiectivelor. Urmăreşti avansarea, onorurile şi câștigurile financiare, dar te atrag deopotrivă călătoriile, explorarea, aventura. Străinătatea şi străinii îţi sunt favorabile. Orizontul cultural şi intelectual se lărgeşte.
Starea de spirit a Fecioarelor este excelentă în primele nouă luni din 2016. Ai multă încredere în forţele proprii, priveşti lucrurile cu mai multă relaxare, ai simţul umorului, îţi place să te amuzi şi să-i faci şi pe ceilalţi să râdă.
Eşti în formă și din punct de vedere fizic. Ești plin(ă) de vitalitate şi amator/amatoare de mişcare: plimbări, expediţii, sport etc. Sexualitatea este debordantă şi parcă-parcă ţi-ar da inima ghes la ceva mai multă acţiune amoroasă.
În septembrie 2016, Jupiter intră în casa banilor Fecioarei, unde va rămâne pentru un an de zile. Capacitatea de a-ţi gestiona şi spori resursele materiale este în creştere. Te tentează să încerci lucruri mai îndrăzneţe, cum ar fi investiţiile, cumpărarea de acţiuni (bineînţeles, cu condiţia să studiezi piaţa şi să ai consilieri de nădejde!) sau adoptarea unor metode inovative ori a unor tehnologii moderne, care să-ţi eficientizeze munca şi să-ţi aducă bani mai mulţi.
Cu Saturn în casa a patra a Fecioarei, căminul, familia sau proprietăţile te solicită cel mai mult. În varianta negativă (care se poate manifesta mai ales până în toamna 2016), aceste domenii îţi consumă timp, resurse şi pot fi un motiv de îngrijorare sau întristare: un părinte bolnav, o casă a cărei construcţie sau renovare merge greu, un partaj de durată, complicaţii pentru intrarea în proprietatea unui teren, etc. In varianta pozitivă, poate pui piatra de temelie pentru o casă, îţi cumperi un apartament, consolidezi, renovezi, redecorezi, îţi iei mobilă sau aparatură casnică de folosinţă îndelungată etc. (valabil tot anul, dar mai probabil în ultimul trimestru). Sentimental, auspiciile îţi sunt favorabile mai ales până în septembrie.

Iubirea și relațiile FECIOAREI în 2016
Datorită prezenţei lui Jupiter în zodia Fecioarei, primele trei trimestre ale lui 2016 au o însemnată miză relaţională.
Jupiter este o planetă care aduce multă energie, stimulează instinctul sexual, conferă încredere în farmecul personal şi îndrăzneală. În plus, în cazul Fecioarelor, Jupiter este extrem de relevant pentru viaţa în doi, fiindcă este chiar stăpânul casei relaţiilor Fecioarei. Aşadar, tot ce este legat de cuplu capătă prioritate şi foarte multe gânduri, iniţiative sau acţiuni ale Fecioarelor sunt motivate de sentimente, dragoste, mariaj.
La modul general, prezența lui Jupiter în Fecioară în primele nouă luni din 2016 este norocoasă şi promite să lucreze în favoarea ta. Îţi scoate în cale conjuncturi care conduc la apariţia iubirii, îţi dă curaj să faci primul pas sau să iei taurul de corne într-o situaţie care cere clarificări, contribuie pozitiv la realizările cuplului şi la o viaţă inimă relaxată şi constructivă.
În altă ordine de idei, Saturn, care este stăpânul casei amorului şi a erotismului Fecioarei, se află pe tot parcursul anului 2016 în casa a patra a Fecioarei, care are de-a face cu familia, căminul, rădăcinile. Există deci o tendinţă de stabilizare. Îţi doreşti o relaţie de durată, eventual agreată de părinţi şi de apropiaţi, care să se încadreze pe cât posibil în tiparele tradiţionale: locuit împreună, asumarea unor responsabilităţi comune, tendinţa de a construi în vederea întemeierii unei familii sau a consolidării acesteia.
Până aici toate bune şi frumoase. Există însă şi un revers al medaliei. În casa cuplului Fecioarei se află pe termen lung Neptun, care este foarte romantic dar dezorganizat, confuz şi nebulos. Iar impulsivul Marte, aflat în ciclul retrogradării, îl cam „înghionteşte” pe Saturn, stăpânul casei cuplului Fecioarei.
Vor exista, aşadar, şi unele încurcături, momente de nesiguranţă, de stres sau de dezacord, ori piedici care trebuie depăşite. Ele tind să se concentreze mai ales în martie-mai și august-septembrie 2016.
Totuşi, per ansamblu, anul 2016 este bun pentru Fecioare. Iar dacă ştii să comunici calm şi diplomat, poţi evita majoritatea problemelor.
Cele mai romantice luni din 2016 sunt februarie şi noiembrie. Cele mai intense, dar şi contradictorii, sunt martie şi august.

FECIOARA în 2016: munca și banii
Cu Jupiter în Fecioară, succesul îţi este mai la îndemână. Supranumit Marele Benefic, Jupiter este planeta şansei şi a expansiunii. Deschizător de noi drumuri, iţi oferă o altă perspectivă, mai amplă, mai cutezătoare. Îţi deşteaptă spiritul de iniţiativă şi-ţi întăreşte aptitudinile pentru organizare, administrare şi conducere.
Cu Jupiter alături, vrei să te dezvolţi, îţi făureşti planuri de anvergură, cauţi să depăşeşti graniţele în cadrul cărora ai evoluat până acum, încerci să ajungi mai sus, mai departe.
Poţi profita de sprijinul lui Jupiter până în septembrie 2016, pentru a-ţi pune în aplicare proiectele şi pentru a face demersuri pe care altădată n-ai fi îndrăznit să le faci. Acţionează, şi te va ajuta!
Jupiter este atotputernic, dar are competenţe speciale în ceea ce privește învățământul superior, cultura şi spiritualitatea, sportul, dreptul şi legislaţia, afacerile externe, activităţile de import-export, turismul, multinaţionalele, munca în străinătate, relaţiile de lucru la distanţă.
Acum îţi poţi definitiva studiile, te poţi înscrie la un masterat, un doctorat sau un curs de specializare, poţi cere o bursă peste hotare, poţi publica o lucrare etc. Pentru a reuşi, ai nevoie de un scop clar, un plan de bătaie şi o analiză a raportului dintre necesarul de resurse şi resursele disponibile. Te poţi avânta departe, dar nu este cazul să te arunci în gol fără plasă de siguranţă.
În ceea ce priveşte finanţele Fecioarelor, Jupiter îşi manifestă latura generoasă pe tot parcursul anului 2016. Până în septembrie se află în Fecioară, iar acest tranzit creează premise de bunăstare; începând din septembrie 2016, Jupiter se va afla în casa banilor Fecioarei, energia lui concentrându-se în mod special către acţiuni menite să sporească beneficiile de natură materială.
În plus, de câțiva ani încoace, Uranus freamătă de dorinţă de acţiune în cealaltă casă a banilor Fecioarei. Acum, Jupiter și Uranus îşi unesc eforturile cu cele ale lui Saturn, pentru a le ajuta pe Fecioare în investiţiile imobiliare şi în alte operaţiuni fondate pe seriozitate, efort şi strategie pe termen lung.
Dar Jupiter, Saturn și Uranus acţionează distonant când îşi ciocnesc energiile de cele ale lui Pluto, iar combinaţia poate fi păguboasă în cazul speculaţiilor, al încercării de a câştiga bani nemunciţi şi al cheltuielilor exagerate pentru plăceri, eleganţă, fiţe şi alte lucruri efemere.

CELELALTE ZODII AICI

NICIUN COMENTARIU

Lasa un comentariu aici