HOROSCOP 2016 – Anul maimutei de foc – Partea II

HOROSCOP 2016 – Anul maimutei de foc – Partea II

312
0
DISTRIBUIE
2016, horoscop, anul maimutei de foc

Continuare zodii: BALANTA – PESTI

Previziunile astrologice generale pentru BALANTE în 2016
2016 este un an mixt, care iţi dă bătăi de cap dar îţi poate aduce şi mari împliniri.
Pe tot parcursul lui 2016, Saturn se află în casa a treia a Balanței, care are de-a face cu mintea şi comunicarea. Interesele intelectuale sunt acum mai profunde, mai serioase, iar judecata mai înţeleaptă.
Poate că venit vremea să faci un efort mental susţinut: să redactezi o lucrare la care te gândeşti de mult, să începi studiul unei limbi străine cu gramatică dificilă, să înveţi pentru un examen pe care l-ai tot amânat, sau – de ce nu? – să te apuci de şah.

Ideea e că în 2016 ai putere de concentrare şi ai face bine să o foloseşti. Iar dacă te mai apucă uneori melancolia şi vezi lucrurile în culori mai sumbre, să-ţi spui: “Aha, ăsta este Saturn!” şi să nu-l laşi să-ţi altereze starea de spirit.
În 2016 unele dintre cele mai importante evenimente pentru Balanțe vizează relaţiile. Tendinţa de bază este de consolidare, dar pe baze noi. Se produc anumite schimbări care avantajează pe termen lung viaţa de cuplu a Balanțelor, dar pentru asta este posibil ca iniţial să trebuiască să traversezi o perioadă mai turbulentă, eventual să iei nişte decizii pe care, cel mai probabil, le-ai tot amânat.
Şi viaţa profesională ar putea trece printr-o perioadă oarecum fluctuantă în prima parte a lui 2016, când se pare că te afli în căutare de soluţii menite să o facă mai rentabilă şi, totodată, mai plăcută.
În ceea ce priveşte sănătatea Balanțelor, este un sector care cere monitorizare continuă până în septembrie 2016. Asta din cauză că Jupiter, stăpânul casei bolilor Balanței, formează o opoziție cu Neptun, aflat în casa bolilor, opoziție care este susceptibilă să-ţi creeze neplăceri.
Așadar, până în septembrie 2016 este recomandat să eviţi excesele, să încerci să adopţi un stil de viaţă cât mai ordonat şi să îţi faci controalele medicale necesare, ori de câte ori este nevoie. În caz de complicaţii, este bine să ceri şi o a doua părere.
Situaţia generală se îmbunătăţeşte vizibil începând din septembrie 2016, când Jupiter intră în Balanță (pe data de 9). Jupiter îţi redă siguranţa şi încrederea, îţi insuflă energie şi vitalitate şi îţi aduce realizări în mai toate domeniile de viaţă.

Iubirea și relațiile BALANTEI în 2016
La fel ca în ultimii câţiva ani, şi în 2016 trăieşti cu Uranus în casa cuplului Balanței. Uranus este o planetă iubitoare de nou şi de libertate, care detestă rutina şi te provoacă mereu să reinventezi viaţa în doi. Are un efect electrizant, dar o acţiune imprevizibilă şi discontinuă, care este posibil să ţi se fi părut în diverse ocazii destul de deranjantă, având în vedere că Balanţele iubesc armonia şi sfânta cale de mijloc.
Din fericire, în ultimii doi ani pe care îi mai are de petrecut în casa cuplului Balanței (2016 şi 2017) Uranus va fi ancorat de un trigon cu Saturn. Este un aspect stabilizator, care aduce o oarecare ordine şi logică în viaţa sentimentală sau conjugală. Sub oblăduirea trigonului Uranus-Saturn, schimbările sau înnoirile sunt plănuite sau controlate şi au ca scop ameliorarea relaţiei. Asta, ca idee generală.
În detaliu, o bună parte din 2016 s-ar putea să fie încă presărată cu peripeţii. De vină este Marte, stăpânul casei cuplului Balanței, care va fi în ciclul retrogradării din ianuarie până în septembrie 2016. Ciclul va cuprinde două semne, Scorpionul şi Săgetătorul, respectiv două case ale Balanței: casa banilor şi casa comunicării. Acestea sunt probabil subiectele care îți motorizează relaţia, dar care pot, deopotrivă, să constituie sâmburele eventualelor neînţelegeri sau neplăceri.
Complicaţiile sau evoluţiile atipice tind să apară mai ales în perioada când Marte este efectiv retrograd: de la jumătatea lui aprilie până la sfârșitul lui iunie 2015. În acest interval ar fi de preferat să nu iei decizii importante cu privire la parteneriate, fiindcă nu ai toate datele necesare unei hotărâri corecte şi fiindcă este posibil ca ulterior fie să te răzgândeşti, fie să apară consecinţe pe care nu le-ai anticipat. Prudență mai ales între 17 aprilie şi 27 mai 2016!
În esenţă, însă, anul 2016 este bun pentru Balanțe, iar ultimul trimestru are tot ce-i trebuie pentru a fi de-a dreptul fericit. Cea mai grozavă lună este septembrie. Dar romantice şi pasionale sunt şi a doua jumătate a lui februarie, prima jumătate a lui martie, lunile iulie şi decembrie.

BALANTA în 2016: munca și banii
Începând din 2012 încoace, 2016 este primul an în care Saturn nu-şi mai vâră coada în afacerile Balanțelor. Gata cu restricţiile, pagubele, piedicile şi întârzierile!
2016 este un an foarte activ pentru Balanțe în plan financiar, marcat de iniţiative şi decizii, mai ales în prima sa jumătate. Marte, stăpânul casei banilor Balanței, se află în ciclul retrogradării, iar o bună parte a cestui ciclu o petrece chiar în casa banilor Balanței (ianuarie-februarie și iunie-iulie). Este clar că începi să cauţi asiduu soluţii financiare convenabile, că te agiţi pentru o creştere a veniturilor şi că vrei să pui pe roate acest domeniu. Sau cel puţin aşa ar trebui să fie.
Marte vrea să te stresezi pentru bani şi este mai bine să acţionezi voluntar şi conştient în acest sens. Altfel, cine ştie dincotro apare stresul şi cu ce probleme trebuie să dai piept.
Între altele, retrogradarea lui Marte poate să determine o revizuire a metodelor de câştig sau să readucă în atenţie o iniţiativă mai veche, nefinalizată. În varianta negativă, Marte te poate pune să scoţi din buzunar nişte bani pentru a regla restanţe sau datorii neglijate.
Pe lângă casa banilor, ciclul retrogradării lui Marte mai prinde şi casa intelectului, a comunicării, a mişcării şi a dexterităţii Balanței. Este de aşteptat să existe o legătură între semnificaţiile celor două case. De exemplu, să găseşti un serviciu sau să dezvolţi un business care îţi aduce venituri din susţinerea unor conferinţe, din redactarea unor lucrări, traduceri, editare de pagini de web, calcule, informatică, activităţi manuale etc. Gama de posibilităţi este foarte largă. Activitatea poate presupune multe deplasări, o corespondenţă intensă, întâlniri numeroase, discuţii, negocieri.
Colaborările sunt și în 2016 importante pentru Balanțe. Trigonul format de Uranus, aflat în casa parteneriatelor Balanței, cu Saturn, favorizează fondarea unor colaborări serioase, constante şi trainice.

Marte, stăpânul casei parteneriatelor Balanței, ar putea face, însă, unele valuri, din dorinţa de a aduce lucrurile pe făgaşul dorit: te poate stimula să-ţi selectezi relaţiile de lucru sau să tranşezi situaţiile neclare sau neconvenabile. Perioada de căutări şi reajustări durează până spre toamnă.
În septembrie 2016, însă, în Balanţă intră Jupiter, Marele Benefic, pus pe fapte mari. Începe, astfel, o perioadă de un an de dezvoltare, succes, realizări şi bunăstare.

Previziunile astrologice generale pentru SCORPIONI în 2016
Mai întâi, să ne reamintim că Pluto, o planetă cu care Scorpionul are afinităţi speciale, se află din 2009 în casa intelectului şi a comunicării Scorpionului, unde va rămâne până în 2024. Este un timp îndelungat, aşa că ar fi bine să profiți de avantajele acestei poziţii: putere de convingere, forţă mentală, spirit de analiză, talent pentru cercetare şi investigaţie, interes pentru psihologie şi pentru diverse subiecte profunde, subtile sau chiar misterioase, şi să te aperi de influenţa ei neplăcută: spirit critic excesiv, gânduri negative, anxietate sau fobii, tensiune nervoasă, tendinţa de a-i manipula pe ceilalţi.
Cel mai avantajos ar fi să te orientezi către studiul unor subiecte care te pasionează, să înveţi să discuţi sincer şi onest cu cineva apropiat despre ceea ce te frământă, să încerci să-ţi însuseşti câteva tehnici de relaxare mentală sau să întreprinzi ceva pentru dezvoltarea ta personală. Anul 2016 este în mod particular potrivit pentru a-ţi găsi un prieten sau un grup care să te ajute în aceste direcţii.
Neptun, altă planetă cu evoluţie lentă, traversează casa dragostei şi a erotismului Scorpionului. Este o poziţie sensibilă, fiindcă, deşi foarte romantic, Neptun are adesea o influenţă amăgitoare, cu tendinţa de a promite mult şi de a înfăptui puţin. Atenţie, fiindcă poziţionarea lui Jupiter în semnul diametral opus Scorpionului (în perioada august 2015 – septembrie 2016) poate amplifica înclinaţia de a-ţi face iluzii sau de a intra într-o relaţie tulbure!
În toamna trecută, Saturn a ieșit definitiv din Scorpion, unde nu va mai reveni decât abia în 2041-2042. În 2016 îl regăsim însă în casa finanţelor Scorpionului, unde exercită o influenţă oarecum restrictivă şi-ţi lansează provocări al căror scop este de a te determina să-ţi însuşeşti un comportament financiar mai matur şi mai cumpătat.
Din cauza faptului că ciclul retrogradării lui Marte prinde şi zodia Scorpionului, este posibil să ai parte de o perioadă ceva mai agitată până în toamna 2016, cu destul de mult stres sau evenimente care te ţin în priză.
Tranzitul lui Marte în Scorpion se poate repercuta şi la nivelul sănătăţii Scorpionilor: boli acute, infecţii, inflamaţii, răniri, arsuri ş.a. Ai grijă mai ales în ianuarie-februarie și iunie-iulie 2016!

Iubirea și relațiile SCORPIONULUI în 2016
Cu Neptun în casa iubirii Scorpionului, te afli într-o perioadă a vieţii în care pot surveni poveşti de dragoste pline de farmec şi vrajă, dar complicate, nerecomandate, imposibile sau dezamăgitoare. Această predispoziţie persistă în stare latentă mai mulţi ani şi se manifestă doar când este stimulată de alte tranzite planetare importante.
Un astfel de tranzit este cel al lui Jupiter, stăpânul casei iubirii Scorpionului, care, în trecerea lui prin semnul opus celui în care se află Neptun, poate declanşa apariţia unei astfel de relaţii în perioada august 2015 – septembrie 2016.
În 2016, Marte, planeta dorinţei şi a sexualităţii, poate să pună şi el paie pe foc, fiindcă, din cauza retrogradării, se va afla destul de mult timp în Scorpion (ianuarie-februarie, iunie-iulie). Iar cum Marte este pasionat, energic şi dornic de acţiune, nu este exclus ca tu să fii cel/cea care iniţiază relaţia, care face primul pas. Marte este însă şi pripit, imprudent şi impulsiv. Încearcă să nu forţezi prea mult lucrurile, fiindcă rişti să obţii efectul invers celui scontat!
Şi încă ceva: nu lăsa sentimentele să-ţi influenţeze deciziile financiare sau, altfel spus, nu amesteca amorul cu banii, fiindcă nu merg bine împreună şi rişti să iasă prost ori într-o parte, ori într-alta.
Venus, planeta iubirii, care pentru Scorpioni este şi stăpâna casei cuplului, te favorizează îndeosebi în martie, mai, ultima decadă din septembrie şi primele două decade din octombrie. Lunile martie şi mai 2016 au, însă, cel mai mare potenţial romantic şi îţi pot oferi cele mai mari împliniri sufleteşti şi trupeşti.
S-ar putea să ai satisfacţii sentimentale chiar şi în intervalul cuprins între a doua jumătate a lui iunie şi prima jumătate a lui iulie. Dar vezi că a doua jumătate a lui iunie este cam riscantă, din cauza lui Marte, care este retrograd în Scorpion!
Luna august 2016 pare să îţi ofere o surpriză foarte plăcută şi cele mai grozave prilejuri de distracţii în doi, care pot fi, însă, destul de costisitoare.

SCORPIONUL în 2016: munca și banii
Aflat în casa banilor Scorpionului, Saturn face echipă bună cu Uranus, aflat în casa muncii Scorpionului în 2016 şi 2017. Trigonul dintre Saturn și Uranus promite Scorpionilor câştiguri frumoase prin exercitarea profesiei sau prin îndeplinirea unor responsabilităţi, însă numai cu strădanie şi efort.
Încă din 2010, Uranus dezvoltă foarte multă energie în casa muncii Scorpionului, dar o energie eliberată în salturi, dezordonat, greu de strunit. De acum, însă, trigonul cu Saturn are darul de a-l ancora pe Uranus şi de a-l ajuta să-şi canalizeze forţele între-un ritm constant, către scopuri precise.
În 2016 și 2017 munca Scorpionilor tinde să se ordoneze, apar strategii de lucru mai eficiente, înnoiri sau upgrade-uri bine chibzuite, care conduc la progres. Tenacitatea şi rezistenţa la efort cresc, iar viaţa profesională a Scorpionilor tinde să se aşeze pe o bază solidă.

Saturn în casa banilor Scorpionului nu este, însă, un semn de expansiune în afaceri. Dimpotrivă, Saturn tinde să-ţi limiteze libertatea de mișcare în plan financiar şi poate să-ți lanseze destule provocări. Aceste provocări au însă scopul de a te determina să-ţi administrezi mai bine banii, să faci economii, să-ţi calculezi mai bine resursele şi să iei decizii responsabile, cu efecte pozitive pe termen lung. Saturn penalizează risipa, banii nemunciţi și comportamentul financiar riscant sau impulsiv. Vrea să trudeşti pentru bani, să le înveţi valoarea şi să îi respecţi.
Pe acest fundal, caracteristic anilor 2016-2017, anul 2016 începe în forţă. Marte, stăpânul casei muncii Scorpionului, pendulează între zodia ta, Scorpion, şi casa banilor Scorpionului în perioada ianuarie-septembrie. Marte este activ, energic şi pus pe fapte mari. Are iniţiative, vrea să se impună, să facă lucruri importante. Pe de altă parte, latura negativă a lui Marte predispune la grabă şi nesăbuinţă.
Prin urmare, în primele nouă luni din 2016 este rost de acţiune şi chiar pot să apară oportunităţi de investiţii foarte atractive. Totuşi, ţine-te departe de speculaţii, oricât te-ar tenta!
În primăvară-vară situația financiară a Scorpionilor are un grad destul de înalt de impredictibilitate. N-ar fi rău să-ţi constitui din vreme un fond de economii.
Din punct de vedere al poziţiei, statutului, prestigiului şi popularităţii, în cea mai mare parte a lui 2016 poţi conta pe Jupiter, care îți aduce şansă, sprijin şi protecţie (mai puţin când e vorba de bani).

Previziunile astrologice generale pentru SAGETATORI în 2016
Cu Saturn în Săgetător, 2016 nu este un an prea uşor. Dar, fiindcă aparţii unei zodii puternice, optimiste şi norocoase, cu siguranţă că te vei descurca onorabil.
Vei resimţi însă un oarecare disconfort, fiindcă firea independentă şi dornică de libertate a Săgetătorului nu prea tolerează să-i fie restricţionate gradele de autonomie, iar Saturn aduce de obicei obligaţii, îngrădiri, întârzieri sau obstacole. Totuşi, trebuie să înţelegi că Saturn are un rol educativ şi vrea să te înveţe ce înseamnă profunzimea, rigoarea, răbdarea, disciplina şi organizarea.
Ca să ai succes, în 2016 este bine să te concentrezi pe obiective puţine şi importante, cărora ştii sigur că le poţi face faţă. Proiectele noi, pe care vrei să le derulezi în viteză, pot să meargă greu sau să te solicite excesiv. Cel mai avantajos ar fi să te implici cu bună ştiinţă într-un proiect de durată, de la care să nu aştepţi rezultate imediate. Dacă vei lucra la el cu consecvenţă şi spirit de răspundere, peste o un timp îţi va oferi mari satisfacţii.
Acelaşi Saturn poate încerca să-ţi altereze buna dispoziţie şi sănătatea. Caută să te înconjori de oameni care gândesc pozitiv şi îngrijeşte-te atent, fiindcă bolile care debutează acum se pot agrava sau croniciza!
Pe de altă parte, Saturn te poate ajuta să scapi de obiceiurile rele (fumat, rosul unghiilor etc.). Cu el, poţi chiar să slăbeşti, dacă vrei, dar având grijă să-ți asiguri nutrienţii necesari şi ținând cont că o slăbire bruscă poate antrena scăderea imunităţii şi felurite dereglări.
Cu Jupiter, Marele Benefic, în casa carierei Săgetătorului, până în septembrie 2016 ai aspiraţii înalte şi planuri de anvergură. Statutul şi prestigiul se îmbunătăţesc, apar noi deschideri şi şanse mari de succes. Încearcă să fii raţional(ă), să nu-ţi supraestimezi şansele şi nu înceta să te străduieşti! Jupiter îţi dă, dar nu-ţi bagă-n sac.
Începând din septembrie 2016, Jupiter trece în casa a unsprezecea a Săgetătorului. Acum găseşti uşor susţinere şi protecţie, iar implicarea în viaţa socială, angrenarea în acţiunile colective sau în activităţile unei organizaţii (asociaţie, fundaţie, partid, club, sindicat etc.) îţi sunt benefice. Îţi lărgeşti cercul prietenilor, pătrunzi în sfere importante.

Iubirea și relațiile SAGETATORULUI în 2016
Bine ancorat de Saturn printr-un frumos trigon, Uranus, care se află în casa dragostei şi a sexualităţii Săgetătorului, caută în continuare pasiunea, dar doreşte, în acelaşi timp, garanţii în privinţa siguranţei şi a duratei relaţiei. În 2016 te atrag personajele independente, pline de viaţă, originale şi chiar excentrice dar care, dincolo de aparenţa lor exotică, trebuie să conţină mai multă substanţă, profunzime şi responsabilitate.
În plus, fiindcă Saturn stăpâneşte casa banilor Săgetătorului şi casa intelectului şi a comunicării Săgetătorului, evident că ai tendinţa (conştientă sau instinctivă) de a alege partenere/parteneri care au stabilitate financiară şi cu care ai afinităţi mentale şi un bun schimb de idei, impresii şi informaţii.
Pe scurt, dincolo de atracţia fizică, în 2016 relaţiile amoroase ale Săgetătorilor tind să se bazeze pe destul de multe alte considerente.
Oricum, dragostea şi erotismul sunt subiecte fierbinţi pentru Săgetători, mai ales în primele nouă luni din 2016, cât timp Marte, aflat în ciclul retrogradării, face du-te-vino între Scorpion şi Săgetător.
Marte este semnificatorul general al dorinţei şi al sexualităţii, iar în cazul Săgetătorilor este şi stăpânul casei sexualității. Tranzitul prelungit al lui Marte în zona Scorpion-Săgetător, nu numai ca aduce subiectul în centrul atenţiei, dar poate scoate la suprafaţă nevoi şi dorinţe necunoscute (sau neREcunoscute), care dormitau în adâncul subconştientului, aşteptând momentul deşteptării.
Retrogradarea lui Marte ar mai putea să readucă în actualitate o iubire mai veche sau o chestiune de natură amoroasă care necesită o clarificare. Perioada în care Marte este efectiv retrograd (17 aprilie – 30 iunie 2016) poate conduce lucrurile în direcţii neaşteptate sau poate deveni chiar problematică. În cadrul acestei perioade, cel mai ciudat, derutant şi riscant interval este 28 aprilie – 22 mai, când şi Mercur, stăpânul casei cuplului Săgetătorului, va fi retrograd, ba mai mult, se va afla într-o zonă defavorabilă.
Cele mai romantice şi sexy perioade ale anului 2016 pentru Săgetători se situează în ianuarie, prima jumătate din aprilie, primele trei săptămâni din septembrie, a doua jumătate a lui octombrie şi prima jumătate a lui noiembrie.

SAGETATORUL în 2016: munca și banii
2016 este un an important pentru cariera Săgetătorilor, un an fondator. Acum poţi demara sau poţi finaliza un proiect serios, consistent, cu efecte remarcabile în timp.
Până pe 9 septembrie 2016, Jupiter, Marele Benefic, se află în casa carierei Săgetătorului. Este un răstimp de şansă şi dezvoltare profesională, de ascensiune şi succes, care se repetă o dată la 12 ani şi care va dura circa un an (august 2015 – septembrie 2016). Te-ai mai întâlnit cu el între august 2003 şi septembrie 2004 şi te vei mai reîntâlni între iulie 2027 şi august 2028.
Jupiter aduce deschideri şi oportunităţi, îţi dă puterea şi curajul de a ţinti sus, de a pune în aplicare acţiuni de amploare. Te ajută în relaţiile cu şefii şi autorităţile, te pune într-o lumină favorabilă şi îţi sporeşte faima.
Între septembrie 2016 şi octombrie 2017 Jupiter va fi în casa a unsprezecea a Săgetătorului, o casă norocoasă, pe care vechii greci o numeau Geniul Bun. Din această poziţie, Jupiter îți acordă protecţie din partea celor puternici, sprijin din partea prietenilor, împliniri în cadrul activităţilor colective, suporteri şi popularitate.
Dar în 2016 (şi, apoi, în 2017) Saturn se află chiar în Săgetător, ponderând exuberanţa jupiteriană şi imprimând perioadei o notă de sobrietate şi înţelepciune.
Saturn agreează lucrurile făcute bine, pe îndelete, cu migală, şi sancţionează deciziile hazardate, încercările de a evita responsabilităţile şi efortul. Aşadar, norocul este de partea ta, dar pentru a-l putea valorifica este nevoie de muncă, temeinicie şi stăruinţă. Saturn este un neîntrecut strateg. Învaţă de la el să îţi fixezi obiectivele, să-ţi calculezi resursele, să-ţi planifici paşii care te vor conduce la reuşită şi să-i urmezi fără abatere!
În martie-mai și august-septembrie 2016 în Săgetător se va afla şi Marte, planeta iniţiativei, a acţiunii şi a competitivităţii, care îţi dă un impuls suplimentar, dar care îţi poate crea şi neplăceri (stres, situaţii de criză, conflicte sau alte complicaţii).
Aprilie şi mai 2016 sunt luni cu atât mai complicate cu cât Mercur se află în ciclul retrogradării în casa muncii Săgetătorului, iar august şi septembrie 2016 la fel, fiindcă Mercur se află în ciclul retrogradării în casa carierei Săgetătorului. Așadar, aprilie-mai și august-septembrie sunt perioade de analiză, reevaluare, clarificări şi decizii.

Previziunile astrologice generale pentru CAPRICORNI în 2016
Cu Jupiter situat în casa a noua a Capricornului până în septembrie 2016, ţi se lărgeşte orizontul, atât fizic cât și şi mental. Fizic – prin călătorii şi contacte cu cei de departe, care te avantajează şi-ţi furnizează noi oportunităţi. Mental – printr-o implicare activă în acţiuni de natură culturală, ştiinţifică, universitară, editorială sau spirituală.
Este vremea când poţi să simţi nevoia să accezi la o cunoaştere superioară, când te interesezi de subiecte importante, îţi doreşti să ştii mai multe, să te perfecţionezi, să te specializezi, să-ţi difuzezi informaţiile.
Se poate să te tenteze ideea de a adera la un curent de gândire anume, spiritual sau religios. În cazul acesta, trebuie să-ţi păstrezi raţiunea şi să te fereşti de mentorii lipsiţi de onestitate şi de falşii guru, care încearcă să-ţi imprime convingeri dubioase, manipulându-te cu concepte frumoase dar găunoase şi urmărind, de fapt, scopuri personale meschine. Jupiter este în opoziţie cu Neptun pe axa cunoaşterii, iar Neptun are darul de a te ademeni pe cărări greşite.
Cel mai bine ar fi să foloseşti forţa mentală pe care ţi-o dă Jupiter pentru studiu şi pentru consolidarea culturii generale. Rămâi cu picioarele pe pământ şi păstrează-te în limitele preceptelor morale tradiţionale, care cultivă cinstea, dreptatea, sinceritatea şi simţul onoarei!
În septembrie 2016, Jupiter intră în casa carierei Capricornului, promiţându-ți un an de succes, ascensiune şi prosperitate materială.
Pitit în umbră, în casa a douăsprezecea a Capricornului, Saturn poate să-ţi coacă ceva neplăcut: o duşmănie ascunsă, o boală, o pierdere, o renunţare, un sacrificiu. S-ar putea să-ţi aducă o pagubă în casă, o supărare în familie, un necaz legat de un prieten ş.a. Saturn ți-ar putea submina sănătatea, tăcut şi progresiv, deci este bine să o monitorizezi non-stop.
Este recomandat să conduci prudent, sa verifici starea tehnică a maşinii şi să ai grijă în deplasări, fiindcă există un risc de accidentări. Fii cu ochii în patru, mai ales în martie-mai și august-septembrie 2016, când efectele saturniene sunt potenţate de prezenţa în casa a douăsprezecea a lui Marte, aflat în ciclul retrogradării.
Saturn face însă şi un lucru bun pentru Capricorni: îl ajută pe Uranus să-şi canalizeze şi să-şi sistematizeze forţa înnoitoare, care se va simţi mai ales la nivel de locuinţă şi proprietăţi. Este o perioada interesantă pentru a-ţi renova casa, pentru a-ţi schimba mobila, a-ţi amenaja grădina, a-ţi moderniza sediul firmei sau biroul.

Iubirea și relațiile CAPRICORNULUI în 2016
2016 nu promite evoluţii spectaculoase în viaţa de cuplu a Capricornilor. Pot exista excepţii, bineînţeles, în funcţie de particularităţile horoscopului personal, întocmit pentru locul, data şi ora exactă a naşterii. Dar pentru Capricorni, în general, anul se anunţă destul de liniştit.

Relaţiile existente decurg în parametrii obişnuiţi. Iar dacă este să apară relaţii noi, e puţin probabil ca ele să nască pasiuni furtunoase sau cine ştie ce turbulenţe care să îţi afecteze semnificativ existenţa.
Atracţiile se produc pe bază de afinităţi profunde şi au o evoluţie firească, în care pragmatismul joacă un rol destul de important. În 2016, Capricornii manifestă un interes mai mare pentru subiectele legate de cămin, locuinţă, familie. În această privinţă, lucrurile sunt complexe, putând apărea la fel de bine situaţii îngrijorătoare sau mari satisfacţii.
În plan amoros, o perioadă deosebită pentru Capricorni ar putea fi cuprinsă între 6 aprilie şi 13 iunie 2016, când Mercur se află în ciclul retrogradării în casa iubirii şi a sexualităţii Capricornului.
Mercur este dornic de noutate şi experiment, este jucăuş şi plin de idei, dar poate fi inconstant şi frivol. Sunt şanse minime ca Mercur să îți aducă o legătură serioasă, dar îți poate aduce o idilă pasageră sau poate scoate în evidenţă anumite aspecte ale sexualităţii. Este un interval bun pentru a citi sau a discuta mai mult despre sex – niciodată să nu crezi că nu mai ai nimic de învăţat!
Mercur poate stimula naşterea unei relaţii la distanţă sau efectuarea unor drumuri cu caracter sentimental. Poate aduce Capricornilor şi probleme de comunicare, neînţelegeri şi încurcături, mai ales spre finele lunii mai şi în prima parte a lunii iunie 2016, când se va afla în opoziţie cu Marte.
Primele două decade ale lunii mai 2016 pot fi însă pline de romantism şi senzualitate, fiindcă prin casa iubirii Capricornului trec şi Venus, planeta dragostei, şi Soarele, care aduce energie şi vitalitate.
Alte perioade cu potenţial romantic pentru Capricorni sunt 23 ianuarie – 17 februarie şi 12 noiembrie – 7 decembrie, când Venus trece prin Capricorn (semn bun, fiindcă rareori Venus străbate de două ori un semn în acelaşi an), ultima jumătate din iunie şi prima jumătate din iulie. Octombrie stârneşte instinctele erotice şi tendinţele de cucerire.

CAPRICORNUL în 2016: munca și banii
Profesional, în 2016 Capricornii se află pe o pantă ascendentă.
Jupiter, Marele Benefic, se află în zona superioară a horoscopului solar al Capricornului, cea care păstoreşte succesul şi înflorirea. Până în septembrie 2016, Jupiter se află într-o poziţie care favorizează studiile universitare şi post-universitare (masterate, doctorate), preocupările ştiinţifice şi culturale, contactele cu editurile şi publicaţiile de specialitate. Este o perioadă excelentă pentru desăvârşirea formării profesionale, pentru pregătirea în vederea afirmării ulterioare.
În primele nouă luni din 2016 Capricornii au succes în activităţile care solicită intelectul superior, care vehiculează idei abstracte, teorii şi concepte. Pot să treacă un examen important, să publice articole, lucrări de cercetare sau chiar o carte.
În septembrie 2016, Jupiter ajunge în casa carierei Capricornului, unde va rămâne până în octombrie 2017. Tranzitul lui Jupiter prin casa carierei este cel mai clasic tranzit de reuşita profesională şi socială.
Jupiter atrage şansa şi conjuncturile avantajoase, face să te afli în graţiile superiorilor, îţi dă entuziasmul şi puterea de a te avânta mai sus, de a cuteza să pui în practică idei şi proiecte ambiţioase, pe care altădată poate că n-ai fi îndrăznit să le abordezi. Îți aduce ascensiune, recunoaştere, faimă.
Jupiter în casa carierei Capricornului priveşte cu ochi buni iniţiativa în orice domeniu care te atrage, dar are (din nou!) o legătură specială cu mediul universitar, ştiinţific şi cultural şi poate să-ţi aducă avantaje în călătorii, în munca legată de străini, străinătate sau multinaţionale, dar şi în iniţiativele care au tangenţă cu mediul legislativ şi cu cel spiritual. În general, Jupiter îți oferă o perspectivă mai largă, îndemnându-te către extindere.
Venus, Mica Benefică, trece prin Capricorn de două ori în 2016, iar acesta nu este doar un semn de şansă în dragoste, ci şi unul de intensificare a vieţii profesionale, fiindcă, pentru Capricorni, Venus este chiar stăpâna casei carierei.
2016 aduce Capricornilor bunăstare materială ca urmare a succesului în muncă, dar poate oferi, deopotrivă, perioade frustrante şi câştiguri neaşteptate.

Previziunile astrologice generale pentru VARSATORI în 2016
Cu Saturn, stăpânul tradiţional al Vărsătorului, afla în casa a unsprezecea a Vărsătorului, în 2016 este important să te integrezi într-un grup cu care ai aceleaşi ţeluri sau interese pe termen lung. Poate să fie vorba despre o asociaţie profesională sau de hobby, un club, o formaţie, un partid, o fundaţie etc.
Fiindcă Saturn iubeşte structurile solid constituite, în 2016 ar fi preferabil să activezi în cadrul unei organizaţii. Dar îţi este favorabilă şi participarea la evenimente ocazionale cu mult public, cum ar fi congresele, simpozioanele, spectacolele sau chiar manifestaţiile în cadrul cărora se militează pentru susţinerea unei cauze.
Oricum, în 2016 locul Vărsătorului este într-un colectiv. Şi chiar dacă opinia majorităţii nu va fi întotdeauna pe gustul tău sau vei primi sarcini ingrate, este mai bine să cazi la învoială decât să refuzi. Altfel, vei avea senzaţia că prietenii, colegii sau ceilalţi oameni cu care interacţionezi la scară largă te sabotează sau că îţi stau în drum.
Atenţie la blocaje şi tensiuni, mai ales în martie-mai și august-septembrie 2016. Şi încă ceva: caută să nu amesteci activităţile de grup cu interesele financiare, fiindcă amestecul poate fi indigest.
De fapt, banii sunt un subiect de mare interes pentru Vărsători în 2016, fiindcă nodurile lunare îţi energizează axa financiară, Neptun se află pe tot parcursul anului într-una dintre cele două case financiare ale Vărsătorului, iar Jupiter se află în cealaltă casă financiară până în septembrie. Se poate să câştigi mulţi bani, dar trebuie să fii foarte precaut(ă), fiindcă şi pagubele pot fi considerabile.

În ce priveşte cariera Vărsătorilor, aceasta se poate să treacă în 2016 printr-un proces de reorganizare sau de resetare a obiectivelor, în urma unui proces mai lung, care se poate întinde de la începutul anului şi până în toamnă. Iar acest proces ar putea fi presărat cu momente stresante ori conflictuale, sau poate fi foarte stimulat de concurență.
Activitatea intelectuală, comunicarea şi drumurile Vărsătorilor sunt stimulate în continuare de Uranus pe tot parcursul anului 2016. Începând din toamnă, Jupiter îţi va imprima în această direcţie un avânt suplimentar.
În plan sentimental, 2016 este un an destul de viu şi de favorabil Vărsătorilor, dar fără mari surprize sau evenimente majore.

Iubirea și relațiile VARSATORULUI în 2016
Dacă urmărim tranzitele planetare, 2016 nu pare a fi pentru Vărsători un an ieşit din comun în materie de dragoste şi cuplu. În cea mai mare parte a timpului, situaţiile tind să curgă în sensul firesc, într-o manieră mai degrabă plăcută.
Venus, planeta iubirii, vizitează Vărsătorul de două ori în 2016 (şi se întâmplă rar să viziteze o zodie de două ori într-un an!): o dată între 17 februarie şi 12 martie 2016 şi apoi între 7 decembrie 2016 şi 3 ianuarie 2017. Acestea sunt perioade încărcate de senzualitate, care te fac mai sexy, îţi accentuează înclinaţiile romantice şi atrag conjuncturile favorabile apariţiei unei noi relaţii. În cazul în care ai deja o relaţie, lucrurile decurg mai armonios, mai tandru, mai plăcut, într-o mai bună înţelegere.
Venus te mai avantajează în plan amoros între 24 mai şi 17 iunie 2016, când se află în casa erotismului Vărsătorului (mai ales în materie de sex şi legături pasionale) şi între 12 iulie şi 5 august 2016 (în materie de cuplu, în general, dar mai ales în cazul angajamentelor vechi sau al relaţiilor oficiale).
Anul 2016 are însă şi perioade mai agitate sau impredictibile pentru Vărsători, iar luna august ar fi una dintre acestea. Eclipsa de lună din 18 august 2016, care se produce cu Luna în Vărsător şi cu Soarele în casa cuplului Vărsătorului, poate să îți aducă evenimente relaţionale semnificative în săptămânile de dinaintea sau de după producerea ei (cam două săptămâni înainte şi două după).
De obicei, eclipsele aduc întâmplări neobişnuite, surprize, schimbări de situaţie. Eclipsa din 18 august face parte dintr-o familie de eclipse care are o mare încărcătură sentimentală sau erotică pentru Vărsători, dar accentuează predispoziţia pentru evoluţii bruşte şi neaşteptate.
În perioada din jurul eclipsei s-ar putea să realizezi că anumite lucruri stau altfel decât îţi imaginai, să conştientizezi că o problemă mai veche necesită o clarificare. Ar mai fi posibil să îţi aduni forţele pentru a trece peste o barieră, peste un obstacol aşezat în calea fericirii tale.

Varsatorul în 2016: munca și banii
2016 este un an important pentru cariera Vărsătorilor, fiindcă Marte, stăpânul tradiţional al casei carierei Vărsătorului, se află în ciclul retrogradării între 3 ianuarie şi 27 septembrie, timp în care face cărare bătută dus-întors între Scorpion şi Săgetător. Pentru Vărsători, Scorpionul este însăşi casa carierei, iar faptul că Marte va petrece aici 4 luni (ianuarie-februarie și iunie-iulie 2016) are o relevanţă specială, având în vedere că el stă de obicei doar 6-7 săptămâni într-o zodie.
Şi şederea mult prelungită a lui Marte în Săgetător (martie-mai și august-septembrie 2016) este relevantă pentru cariera Vărsătorilor, fiindcă în Săgetător se regăseşte Saturn, care este stăpânul tradiţional al Vărsătorului. Şi este limpede că o alăturare între stăpânul zodiei şi stăpânul casei carierei va pune reflectorul pe viaţa profesională, statut şi renume.
Marte este o planetă de iniţiativă, ambiţie, acţiune şi forţă, care dezvoltă foarte multă energie. Insistând atât de mult timp să se facă remarcat, va conduce în mod sigur la evenimente semnificative. Cel mai probabil, va determina o examinare atentă a obiectivelor, resurselor şi metodelor, care este foarte posibil să se soldeze cu o reevaluare şi poate chiar o reorganizare a vieţii profesionale a Vărsătorilor.
Marte este o planetă combativă şi uneori chiar agresivă. Fii, aşadar, gata pentru luptă şi competiţie! Cel mai recomandabil ar fi să îţi alegi nişte ţeluri precise, pentru împlinirea cărora să te zbaţi şi să te baţi. În caz contrar, există riscul de a avea parte de conflicte profesionale, de neînţelegeri cu autorităţile, iar în cazul în care horoscopul personal conţine o predispoziţie în acest sens, chiar de eşec sau dizgraţie.
Perioada cea mai complicată este cea în care Marte va fi efectiv retrograd, perioadă cuprinsă între 17 aprilie şi 30 iulie 2016. Din cauză că mersul retrograd este nefiresc, în acest interval lucrurile se pot derula atipic.
Cu Neptun şi Jupiter plasaţi în cele două case ale banilor Vărsătorului, finanţele sunt şi ele un subiect de maxim interes pentru Vărsători în 2016, mai ales până în septembrie. Poţi avea câştiguri frumoase, mai ales prin terţi (părinţi, parteneri de cuplu sau de afaceri, instituţii financiare), dar poţi avea şi pierderi usturătoare.
Se recomandă să analizezi cu multă prudenţă situaţia înainte de a lua decizii financiare şi să te fereşti ca de foc de situaţiile ilegale, de neglijenţele sau erorile contabile, de escroci și cheltuielile peste posibilităţi.

Previziunile astrologice generale pentru PESTI în 2016
Cu Jupiter în casa a şaptea a Peștilor, până în septembrie 2016 ai parte de o înflorire a relaţiilor. Cunoşti lume multă, persoane plăcute şi influente, te învârţi în cercuri selecte. Poţi stabili legături plăcute şi profitabile, îţi poţi face noi prieteni sau poţi câştiga noi colaboratori ori noi aliaţi.

Şi în plan sentimental oferta este bogată, dar se poate să ai tendinţa de exagera, de a cere sau de a dărui prea mult.
În septembrie 2016, Jupiter intră în casa a opta a Peștilor. Apar oportunităţi de câştig suplimentar, iar relaţiile cu instituţiile financiare sunt facilitate.
Ultimul trimestru din 2016 este favorabil pentru Pești în ceea ce privește investiţiile imobiliare, achiziţionarea unor obiecte de folosinţă îndelungată sau fondarea unei afaceri ce se va dezvolta bine în viitor. Banii se comportă bine când sunt folosiţi pentru scopuri practice, precise.
Ca fapt divers, în 2016 creşte interesul Peștilor pentru mistere. Te atrag ocultismul, istoriile secrete și acţiunile detectivistice, sau vrei să descifrezi enigmele psihicului uman. Poţi accede cu uşurinţă la informaţiile dorite şi chiar la unele la care ajunge doar puţină lume.
Cu Saturn în casa carierei Peștilor, în 2016 ambiţiile profesionale sunt mari dar, ca să obţii o situaţie durabilă, trebuie să acţionezi cu multă diplomaţie şi tenacitate. Ţi se cere mult şi tu însuţi/însăţi vrei mai mult de la tine. Sub acest aspect, anul 2016 poate fi dificil, împovărător, dar productiv atâta timp cât îţi dai silinţa şi munceşti cu responsabilitate.
Trigonul pe care Saturn îl face cu Uranus, aflat în casa banilor Peștilor, sugerează că este posibil să îți reorganizezi viaţa profesională astfel încât să îţi aducă satisfacţii materiale mai mari. Realizarea obiectivelor depinde de modul în care îţi pregăteşti terenul. Ca să-ţi împlineşti speranţele, ai nevoie de o strategie clară, de răbdare, insistenţă şi meticulozitate.
Retrogradarea lui Marte în casa carierei Peștilor face ca în prima parte a anului 2016 stresul să fie destul de mare pentru Pești şi este posibil să răscolească nemulţumiri sau conflicte mai vechi.
Neptun se află în continuare în Pești, cu tendinţele lui romantice şi creativ-artistice, dar şi cu vălurile de ceaţă, deruta, confuzia şi dezordinea care-i sunt specifice. Trebuie să faci un efort conştient şi constant pentru a-ţi organiza cât mai bine activităţile.

Iubirea și relațiile PESTILOR în 2016
În august 2015 Jupiter, Marele Benefic, a intrat în casa relaţiilor Peștilor, unde va rămâne şi în 2016, până în septembrie. Jupiter este o planetă generoasă care, la trecerea prin această casă, creează de obicei condiţiile necesare pentru apariţia iubirii, dezvoltarea sau oficializarea unei legături deja existente şi pentru împliniri sentimentale, în general.
Dar efectele lui Jupiter în casa relațiilor sunt diferite, în funcţie de predispoziţiile relaţionale din harta natală personală. Dacă predispoziţiile sunt pozitive, tranzitul lui Jupiter le va face să se manifeste în cea mai favorabilă formă: fericire, prosperitate şi şansă în cuplu, eventual uniune cu cineva onest, generos, optimist, bine poziţionat social şi cu dare de mână, sau cu o persoană care îţi deschide orizontul. Dacă predispoziţiile din harta natală nu sunt prea bune, Jupiter va crea totuşi conjuncturi promiţătoare pentru viaţa în doi, dar evoluţia ulterioară a situaţiei s-ar putea să nu fie prea grozavă.
Fiindcă Jupiter face opoziţie cu Neptun şi careu cu Saturn, există riscul să îţi faci speranţe prea mari sau ca lucrurile să se blocheze la un moment dat. Se mai poate să fii atras(ă) de persoane arogante, orgolioase, aventuriere, risipitoare sau care au o condiţie socială superioară, dar te privesc de sus sau încearcă să profite de avantajul poziţiei.
Jupiter te poate face să pierzi măsura, să ceri prea mult de la partener(ă), să oferi prea mult, să ai aşteptări care nu corespund realităţii. Oricum, cu riscuri sau fără, Jupiter aduce momente unice, în care simţi că lumea este a ta şi că totul este posibil.
Pentru a profita de partea frumoasă a lucrurilor şi a reduce la minim inconvenientele, este bine să-ţi păstrezi luciditatea. În cazul în care te afli într-o relaţie care te sufocă sau îţi îngrădeşte libertatea, tranzitul lui Jupiter te ajută să rupi lanţurile.
Aflat în ciclul retrogradării, Mercur se va găsi în casa cuplului Peștilor între 30 iulie şi 7 octombrie 2016. Aceasta este o perioadă importantă, de analiză şi reevaluare, care poate cere rezolvarea unor probleme mai vechi. Lucrurile s-ar putea complica între 30 august şi 22 septembrie 2016, când Mercur este efectiv retrograd.
Eclipsa de Soare din 1 septembrie 2016 poate să aducă Peștilor o mare surpriză sau să marcheze un moment de cotitură.

PESTII în 2016: munca și banii
2016 este pentru Pești un an de mare importanţă în planul carierei şi al situației sociale.
Saturn se află în casa carierei Peștilor, unde va rămâne inclusiv în 2017. Saturn este o planetă care îţi pune pe umeri multă responsabilitate și sarcini dificile care cer seriozitate, migală şi perseverenţă. Te încarcă şi te obligă să trudeşti, dar lucrurile trudite sub influenţa lui îţi pot aduce mari împliniri în timp.
Se poate întâmpla ca uneori să simţi că baţi pasul pe loc, că lucrurile se urnesc greu, că nu ai suficientă autonomie pentru a-ţi pune proiectele în practică sau că superiorii nu te apreciază suficient. Indiferent ce se întâmplă, însă, tu trebuie să-ţi continui drumul, pas cu pas, către împlinirea ţelurilor propuse. Nu ai un an uşor, iar ca să-l străbaţi cu bine este nevoie de multă disciplină şi hotărâre.
Situaţia s-ar putea să fie mai dinamică, dar şi mai presărată cu incidente, în primele nouă luni din 2016, când Marte, aflat în ciclul retrogradării, face du-te vino între două case, dintre care una este casa carierei Peștilor (martie-mai și august-septembrie 2016), iar cealaltă este casa studiilor, a culturii, a călătoriilor şi a relaţiilor la distanţă (ianuarie-februarie și iunie-iulie 2016).
Marte te bagă în viteză, îţi imprimă dorinţa de acţiune, iniţiativă şi eficienţă. Spiritul lui combativ şi competitiv îţi poate relansa cariera, dar îţi poate scoate în cale şi situaţii critice, mai ales în perioada când Marte este efectiv retrograd (17 aprilie – 30 iunie 2016).
Pe de altă parte, Marte este stăpânul tradiţional al casei banilor Peștilor, iar insistenţa cu care incită la acţiune casa carierei Peștilor poate avea ca scop obţinerea unei creşteri a veniturilor.

Retrogradarea lui Marte invită la analiză, la identificarea problemelor şi la luarea unor decizii pentru soluţionare. Uneori se lasă cu revizuiri de planuri.
Trigonul dintre Saturn, aflat în casa carierei Peștilor, şi Uranus, aflat în casa banilor Peștilor, favorizează şi el nişte modificări, o reorganizare probabil, menită să-ți rentabilizeze munca. Deşi parcursul va fi dificil, ai şanse mari să reuşeşti, ba chiar în ultimul trimestru din 2016 s-ar putea să vezi concret o evoluţie pozitivă, atât în privinţa statutului profesional sau social, cât şi în privința veniturilor financiare.

CELELALTE ZODII AICI

Sursa: eAstrolog

NICIUN COMENTARIU

Lasa un comentariu aici