Ghimbir dimineața, taie greața

Ghimbir dimineața, taie greața

Într-un studiu recent publicat în revista JAMA, cercetătorii au analizat probele privind o serie de tratamente pentru greața și vărsăturile de dimineață.

473
0
DISTRIBUIE

Greața și varsăturile de dimineață pot “lua” rapid bucuria din timpul sarcinii. Deși aceste simptome se regăsesc la majoritatea femeilor gravide, nu există astăzi un tratament medicamentos specific. Din fericire, exista o serie de remedii naturale pe care știința le aprobă, iar timpul le-a dovedit eficacitatea în tratamentul pentru greața și vărsăturile de dimineață.

Uneori, simptomele de greață pot dispărea rapid făcând o mică schimbare în dietă, cum ar fi consumul de alimente în porții mai mici și mese mai frecvente, bogate în carbohidrați (cum ar fi pâinea, orezul și pastele), sărace în grăsimi și puțin condimentate, fără mirosuri puternice. Dar, în alte cazuri, femeile ar putea avea nevoie de mai mult ajutor pentru a trata simptomele lor. Utilizarea remediilor simple pentru a controla simptomele precoce, ajută la evitarea unor probleme mai grave, cum ar fi de exemplu vărsăturile care pot induce o stare de deshidratare severă.

Într-un studiu recent publicat în revista JAMA, cercetătorii au analizat probele privind o serie de tratamente pentru greața de dimineață și iată ce au găsit:

Ghimbir

Ghimbirul are un palmares bun în lupta cu greața de dimineață. Rădăcina acestei plante conține o serie de substanțe chimice care relaxează tractul intestinal, alină greața și vărsăturile. Știința sprijină în mare parte ideea că acest remediu funcționează, cel puțin pentru simptome ușoare.

ceai-ghimbir-c
Ghimbirul este utilizat cu succes in tratarea formelor ușoare de greață

Cel mai simplu mod de a obține ghimbir este prin berea de ghimbir (non-cofeinizată) sau ceaiul de ghimbir. Pentru ceai, puneți 1/2 linguriță de ghimbir pudră într-o ceașcă și se umple cu apă clocotită. Se acoperă și se lasă să stea zece minute. Se strecoara și este gata de băut. Nu luați mai mult de trei ori pe zi. Dacă este necesar, îndulciți cu un pic de miere. Puteți încerca de asemenea bomboane cu ghimbir, suplimente alimentare.

 

Cercetatorii au remarcat faptul că beneficiile de ghimbir au fost evidente, indiferent de modul cum a fost preparat ghimbirul, pudră de rădăcină proaspătă, tablete, capsule sau sirop.

Colegiul American de Obstetrică și Ginecologie (ACOG) recomandă ghimbir ca tratament non-medicamentos pentru greața de dimineață, formele ușoare.

Vitamina B6

vitamina-b6-piridoxina-25mg-swanson-vitaking
Vitamina B6 – tratament de primă linie în greața de dimineață

Vitamina B6, denumită și piridoxină, a fost relativ bine studiată ca tratament pebtru greața de dimineață.
Colegiul American de Obstetrică și Ginecologie (ACOG) recomandă vitamina B6 ca un tratament non-medicamentos pentru greața de dimineață, fiind considerată tratament de primă linie în formele ușoare.

 

Antihistaminice

Antihistaminicele utilizate în tratamentul alergiilor, pot avea beneficii atunci când vine vorba de atenuarea simptomelor de greață și vărsături. Pot fi utilizate cu succes în combinație cu vitamina B6, conform Colegiului American de Obstetrică și Ginecologie (ACOG).

Presopunctura

ghimbir-dimineata-22
Greața poate fi tratată prin presopunctura incheieturii mainii (cu degetele sau utilizand o bandă pentru răul de mare)

Presopunctura poate ajuta la ameliorarea simptomelor ușoare și moderate de greață de dimineață. Tehnica presupune compresiunea unui punct ce se află la partea inferioară a brațului, la circa 3-5 cm deasupra încheieturii mâinii, pe partea interioară (deasupra palmei), între cele două tendoane situate acolo. Manșete cu un știft de plastic mic poate fi utilizat pentru a aplica o presiune în acest punct, în loc sde utilizarea propriilor degete (benzi pentru răul de mare).

Alte remedii din utilizate în casă pentru amelioarea senzației de greață și vărsături, sunt: menta, levănțica, cimbrul, semințele de chimen dulce (fenicul).

Articol de dr. Tiberiu Mihaiu, Octombrie 2016

Surse

  1. Treatments for Hyperemesis Gravidarum and Nausea and Vomiting in Pregnancy. Catherine McParlin, PhD1; Amy O’Donnell, PhD2; Stephen C. Robson, MD3; et al. JAMA. 2016;316(13):1392-1401. doi:10.1001/jama.2016.14337. http://jamanetwork.com/journals/jama/article-abstract/2565294
  2. Treatments for Nausea and Vomiting During Pregnancy. Jill Jin, MD, MPH. JAMA. 2016;316(13):1420. doi:10.1001/jama.2016.14737. http://jamanetwork.com/journals/jama/fullarticle/2565291

NICIUN COMENTARIU

Lasa un comentariu aici