Aspirina creste sansa de a ramane insarcinata

Aspirina creste sansa de a ramane insarcinata

182
0
DISTRIBUIE

Aspirina creste sansa de a ramane insarcinata.

Aspirina este un medicament frecvent utilizat pentru a reduce febra, inflamatia si calma durerile. De asemenea, este tot mai mult utilizat ca un medicament anti-plachetar, pentru reducerea riscului de atac de cord si accident vascular cerebral. Recent, s-a constatat ca aspirina poate dubla rata de supravietuire pentru pacientii cu cancer gastro-intestinal, în timp ce un alt studiu a sugerat ca o aspirina pe zi poate ajuta la prevenirea cancerului de san si a altor tipuri de cancer.

Acum, noile cercetari sugereaza ca imbunatatirea fertilitatii ar putea fi adăugata la lista tot mai mare de beneficii pe care consumul regulat de aspirina le poate aduce.

Un studiu nou, efectuat la Universitatea Utah din Stale Unite, a implicat 1.228 de femei cu varste cuprinse intre 18 si 40 de ani, care sufereau de inflamatie sistemica si care au pierdut o sarcina in ultimile 12 luni. Comparativ cu femeile care nu au luat aspirina, cele care au luat 81 de mg zilnic au avut cu 17% mai multe sanse de a deveni gravide si aproape cu aproape 20% mai multe sanse de a avea o nastere de succes. Cercetatorii sugereaza ca aspirina luata zilnic reduce inflamatia sistemica, ceea ce face ca uterul sa devina un mediu mai sigur pentru cresterea embrionului.

Potrivit Prof. Richard Poulson, vice-presedinte al Societatii Americane de Medicina Reproductiva (ASRM) si care nu a fost implicat in studiu, aspirina creste sansele de conceptie, prin cresterea fluxului sanguin catre pelvis si ingrosarea mucoasei uterine, ceea ce face mai usor implantul embrionar.

Pe baza acestor concluzii dar si a studiilor anterioare, Prof. Poulson de la Universitatea din California consideră că orice femeie care incearcă sa aiba un copil, mai ales cele in curs de tratament de fertilizare, ar trebui sa ia zilnic doze mici de aspirina pentru a spori sansele de conceptie.

Articol de dr. Tiberiu Mihaiu

Surse: Medical News Today

NICIUN COMENTARIU

Lasa un comentariu aici