Aloe (Aloe barbadensis, Aloe ferox), scurte informatii medicale

Aloe (Aloe barbadensis, Aloe ferox), scurte informatii medicale

46
0
DISTRIBUIE

Antioxidant, antibiotic, antimicrobian, antifungic, antiseptic – acestea sunt câteva dintre proprietățile aloe vera care vă pot ajuta să vă detoxifiați organismul, să luptați împotriva infecțiilor, să ajutați digestia, să vindecați rănile și să preveniți placa dentară.

Aloe vera este considerată a fi cea activă componentă biologică din specia Aloe. În această plantă suculentă care crește sălbatic în regiunile tropicale au mai fost identificate încă 75 de componente potențial active, inclusiv vitamine, minerale, zaharide, aminoacizi, antrachinone, enzime, lignină, saponine și acizi salicilici. Oferă 20 dintre cei 22 de aminoacizi necesari organismului uman și 8 din 8 aminoacizi esențiali.

Aloe este numele comun pentru sucul uscat din frunzele plantelor Aloe barbadensis Miller și Aloe (diverse specii, în principal Aloe ferox Mill și hibrizii săi).

Concluziile de mai jos se referă doar la preparatele orale de aloe care sunt obținute prin tăierea frunzei în apropierea bazei, pentru a permite astfel scurgerea sucului. Sucul uscat este introdus în apă pentru a dizolva compușii și a forma extractul lichid. Apa este apoi evaporată, obținându-se astfel extractul uscat. Produsele medicinale care conțin acest extract de aloe sunt de obicei disponibile sub formă solidă sau lichidă, administrate pe cale orală.

Denumire botanică: Aloe barbadensis (Aloe ferox)
Denumire latină: Aloes
Denumire engleză: aloes
Denumire romană: aloe
Status în famacopeea UE a plantelor medicinale: uz bine stabilit (well-establish use), adică există date care oferă dovezi științifice asupra eficacității și siguranței utilizării ce acoperă o perioadă de cel puțin 10 ani în Uniunea Europeană (UE).

Arie terapeutică: constipație

Indicații principale: pentru tratarea pe termen scurt a constipației ocazionale (uz bine stabilit)
Indicații secundare: pentru tratarea arsurilor solare și a celor de gradul 1 sau 2, plăgilor tăiate, mușcăturilor de insecte; util în psoriazis, detoxifierea organismului, scăderea în greutate (obezitate), îmbunătățirea digestiei, normalizarea glicemiei, creșterea imunității.

Mod de acțiune: modul în care aloe funcționează nu este pe deplin cunoscut, dar se presupune că antranoizii conținuți în aloe pot stimula peristaltismul mușchilor din peretele intestinului gros și astfel scaunul este împins înainte. Pe de altă parte, antranoizii pot crește cantitatea de apă din
intestine, iar scaunul se înmoaie și trece mai ușor de-a lungul intestinului.

Utilizare: copii peste 12 ani, adulți
Administrare: orală
Durata tratamentului în constipația ocazională: maxim 1 săptămână

Contraindicații: hipersensibilitate la substanța activă, obstrucție și stenoză intestinală, atonie, apendicită, boli inflamatorii intestinale (de exemplu, boala Crohn, colită ulcerativă), dureri abdominale de origine necunoscută, severe, stare de deshidratare cu apă și electrolit, epuizare, sarcină și alăptare, copii sub 12 ani.
Interacțiuni cu alte produse medicinale: hipokaliemia (nivel scăzut de potasiu care rezultă din abuzul de laxative pe termen lung) potențează acțiunea glicozidelor cardiace și interacționează cu medicamente antiaritmice. Utilizarea concomitentă cu diuretice, corticosteroizii și rădăcina de lemn dulce (liquorice) poate determina pierderea suplimentară de potasiu.
Efecte adverse: pot apărea reacții de hipersensibilitate, dureri abdominale și spasme în special la pacienții cu colon iritabil. Utilizarea cronică poate provoca pigmentarea a mucoasei intestinale (pseudomelanoză coli), care de obicei se dispare odată cu oprirea administrării. Utilizarea pe termen lung poate duce dezechilibrul de apă și electroliți, albuminurie și hematurie.
Supradoza: simptomele majore ale supradozării / abuzului sunt reprezentate de durere și diaree severă, cu consecințe în pierderea de lichide și electroliți. Tratamentul ar trebui să includă cantități generoase de lichide. Electroliții, în special potasiul, ar trebui să fie monitorizați. Acest lucru este deosebit de important în cazul vârstnicilor. Ingestia cronică a supradozelor de produse medicinale cu conținut de antranoizi poate determina toxicitate hepatită / hepatită.

Sursa: European Medicines Agency | Committee on Herbal Medicinal Products (HMPC) | Herbal Monograph

Vezi mai jos suplimentele nutritive și produsele de îngrijire personală cu conținut de Aloe barbadensis

 

NICIUN COMENTARIU

Lasa un comentariu aici